LUISTER MEE

speaker.png
listennowlive.gif

Met onderstaande link luister je voortaan ook met je tablet of smartphone.

Link voor tablet of smartphone

VOLG ONS

DE BABBELBOX

Tijdens onze live uitzendingen op zaterdag en zondagavond is onze babbelbox bemand met de presentator van dienst..
Gewoon inloggen met je naam zonder wachtwoord en klets gezellig mee...
Wie is er nu aanwezig in onze babbelbox?

chatbox.gif

Klik hierboven om de babbelbox te openen.

OVER ONS

Sluiten Diverse Foto

Sluiten Hoe het begon

Sluiten Luister uren

Sluiten Oude poll uitslagen

Sluiten Programmatie

Sluiten Steunend lid worden

DIVERSE BERICHTEN

Sluiten De jaren 50

Sluiten De jaren 60

Sluiten De jaren 70

Sluiten De jaren 80

Sluiten Muziek Stromen

Sluiten Oldies Muziek Video

Sluiten Zee zenders

MENU LINKS

WEBMASTER - INFO
NIEUWSBRIEF
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden
Afmelden
1390 Inschrijvers
BEZOEKERS

   Bezoekers

   Bezoekers online

NIEUWS LEZER
NIEUWS LEZER - Gezondheid

Het Nieuwsblad : Gezondheid


Het Nieuwsblad : Gezondheid


Zo vuil is je smartphone echt  Kijk naar?

Tussen de spleetjes van je smartphone houden zich behoorlijk wat bacteriŽn schuil, zo blijkt uit deze foto's van de Britse Universiteit van Surrey. Studenten legden hun smartphone op een petrischaaltje met een voedingsbodem voor bacteriŽn en bestudeerden met een microscoop hoe deze drie dagen lang groeiden. Het is resultaat ziet er alles behalve smakelijk uit, maar gelukkig zijn de meeste bacteriŽn onschadelijk. De enige uitzondering zijn enkele sporen van de staphylococcus aureus, een bacterie die huidinfecties kan veroorzaken. Die heeft volgens professor moleculaire biologie Simon Park te maken met neuspeuteren: 'Je stuurt een sms-je met de vinger die eventjes in je neus was en zo zit die bacterie op je telefoon. Een telefoon onthoudt niet alleen wie je gebeld hebt, maar ook waar je geweest bent en met wie je contact had'. Om te vermijden dat bacteriŽn zich opstapelen, raadt hij aan je telefoon ťťn keer per week te poetsen met een desinfecterend product.

... / ... Lees meer...

(27/01/2015 @ 12:08)
Longkanker steekt borstkanker voorbij  Kijk naar?

Het roken eist zijn tol: voor het eerst zullen dit jaar meer Europese vrouwen sterven aan longkanker dan aan borstkanker.

(27/01/2015 @ 03:00)
Belgische gezondheidszorg zesde in Europa  Kijk naar?

BelgiŽ heeft het op vijf na beste gezondheidssysteem in Europa, als het op klantvriendelijkheid aankomt. Dat blijkt uit de Euro Health Consumer Index (EHCI), een jaarlijkse ranglijst van de gezondheidszorgsystemen van 36 Europese landen, plus Schotland. Ook vorig jaar stond BelgiŽ op de zesde plaats.

... / ... Lees meer...

(27/01/2015 @ 00:57)
'Maak eerste hulp bij hartstilstand verplicht op middelbare school'  Kijk naar?

Eťn op twee Belgen durft niet reageren bij een hartstilstand, zo blijkt uit cijfers die de Belgische Cardiologische Liga vrijdag bekendmaakte. Maar als je een leven wil redden, kan het helpen als je weet hoe je moet reageren. 'Daarom roepen we mensen die dit al deden, op om hun verhaal te doen', zegt voorzitter Freddy Van de Casseye, 'en doen we binnenkort een voorstel om de basistechnieken van hartmassage en het gebruik van een defibrillator verplicht te maken op de middelbare school'.

... / ... Lees meer...

(26/01/2015 @ 12:09)
Elke dag een spuitje als het ultieme dieet  Kijk naar?

Binnenkort komt er een afslankmiddel op de markt waarmee je 10 procent vermagert in ťťn jaar.

(26/01/2015 @ 03:00)
Voldoende slaap vermindert de kans op geheugenverlies  Kijk naar?

Wie als jongvolwassene zorgt voor voldoende nachtrust, kan zijn kans op geheugenverlies en Alzheimer op oudere leeftijd aanzienlijk doen slinken. Zelfs een dutje overdag kan wonderen doen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek aan de Baylor University in Texas.
(25/01/2015 @ 13:17)
Zo word je toch een ochtendmens  Kijk naar?

Wie maar niet kan geloven dat er zoiets bestaat als 'de ochtendstond heeft goud in de mond' en de start van de nieuwe dag zo lang mogelijk wil uitstellen, kan dankzij deze eenvoudige tips van The Huffington Post zijn ochtenden toch iets aangenamer maken en vol goede moed de dag beginnen.
(25/01/2015 @ 11:42)
Meer darmklachten bij baby's van gestresste moeders  Kijk naar?

Baby's met gestresste moeders ondervinden tijdens de eerste maanden van hun leven meer last van darmklachten dan baby's van moeders zonder stress. Dat blijkt uit een studie van Nijmeegse en Finse onderzoekers.
(24/01/2015 @ 08:21)
Zo ga je veilig naar de sauna  Kijk naar?

Mag je zwanger gaan zweten in de sauna? En is de combinatie van alcohol en hitte om problemen vragen? Johan Van Looy van de Belgische Saunavereniging en Marika Hautala, verbonden aan het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux, leggen het uit.
(23/01/2015 @ 17:58)
Een hartstilstand: wat nu?  Kijk naar?

Bijna de helft (47 procent) van de Belgen voelt zich niet in staat om tussen te komen bij een hartstilstand en een kwart van de bevolking zou zich niet op zijn gemak voelen om een defibrillator (AED) te gebruiken.

(23/01/2015 @ 16:24)
  Kijk naar?

De steeds populairdere e-sigaret heeft een gevaarlijk kantje. Onderzoekers stelden vast dat er bij een hoge verdampingstemperatuur veel kankerverwekkende stoffen vrijkomen.
(23/01/2015 @ 08:42)
Tien mythes over slaap bekeken  Kijk naar?

Iedereen slaapt weleens slecht, maar het blijft niet bij die ene paar keer, zo blijkt uit een onderzoek van de Christelijke Mutualiteit. Vier op de tien Vlamingen (42 procent) zijn niet tevreden over hun slaap, en drie op de tien (30 procent) spreken zelfs ronduit over een slaapprobleem. Het ziekenfonds lanceert daarom een gatis slaaptest en geeft een aantal tips om beter te slapen.

... / ... Lees meer...

(22/01/2015 @ 13:36)
Daarom vergeet je altijd vanalles  Kijk naar?

Een nieuwe studie suggereert dat mensen beter zijn in het onthouden van informatie als van hen wordt verwacht dat ze zich deze zullen herinneren in de toekomst. Is dat geen vereiste, dan is de kans groot dat je al dan niet belangrijke zaken vergeet. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek aan de Universiteit van Pennsylvania.

... / ... Lees meer...

(22/01/2015 @ 13:02)
(22/01/2015 @ 10:59)
Hoe vuil is een toiletbril?  Kijk naar?

De meeste mensen zijn vies van de toiletbril van een openbaar toilet. Algemeen wordt aangenomen dat die bril krioelt van de bacteriŽn. Maar klopt dat wel?

(21/01/2015 @ 23:04)
Het is officieel: ons land kent griepepidemie  Kijk naar?

De meest recente cijfers van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV-ISP) tonen aan dat de epidemische drempel de afgelopen week voor de eerste keer ruim overschreden werd in BelgiŽ.

(21/01/2015 @ 12:16)
Bewezen: we moeten sneller plassen als het koud is  Kijk naar?

Heb je soms het gevoel dat je dringend moet plassen als je koude lucht voelt of over een koude vloer loopt? Dat is niet alleen een gevoel: assistent urologie Pieter Uvin van de KU Leuven toonde aan dat koude prikkels effectief voor een blaascontractie zorgen, althans bij proefdieren.
(21/01/2015 @ 11:27)
Waarom een   Kijk naar?

Een glas alcohol drinken om goed te slapen: je hebt het misschien zelf al eens geprobeerd. Maar onderzoekers aan de universiteit van Melbourne zeggen dat het de kwaliteit van je nachtrust allesbehalve verbetert. Dat bevestigt Johan Verbraecken, slaapexpert verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

... / ... Lees meer...

(20/01/2015 @ 16:16)
Waarom vermageren beter lukt met twee  Kijk naar?

Mensen die gewicht willen verliezen hebben betere slaagkansen wanneer ze dit samen met hun partner doen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek aan de University College London en wordt ook bevestigd door de Belgische diŽtiste Katrien Vandenbroucke.
(20/01/2015 @ 15:59)
Iets vergeten? Sluit je ogen  Kijk naar?

Wie niet meer weet waar hij zijn sleutels heeft gelaten of wat de pincode van zijn bankkaart is, kan best zijn ogen sluiten. Experimenten aan de Universiteit van Surrey in Engeland hebben aangetoond aan dat het geheugen beter werkt als we ons afsluiten van alle afleiding van buitenaf.
(19/01/2015 @ 12:01)
Daarom is het vandaag (niet) de meest depressieve dag van het jaar  Kijk naar?

Het is vandaag Blue Monday, de meest depressieve dag van 2015. Zoals elk jaar valt die op de derde maandag van januari en is er flink wat kritiek op.

(19/01/2015 @ 09:42)
HPV-test effectiever dan uitstrijkje voor opsporing van baarmoederhalskanker  Kijk naar?

Een screening met de HPV-test beschermt vrouwen ouder dan 30 jaar beter tegen baarmoederhalskanker dan het klassieke uitstrijkje, en dit aan een lagere kostprijs. Dat heeft het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) vastgesteld, samen met het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid en het Kankerregister.

... / ... Lees meer...

(19/01/2015 @ 06:54)
Uitstrijkje kan u straks zelf doen  Kijk naar?

Het klassieke uitstrijkje of de paptest, waarmee baarmoederhalskanker kan worden opgespoord, wordt wellicht vervangen.

(19/01/2015 @ 03:00)
Hoge hakken maken je ouder  Kijk naar?

Dat hoge hakken alles behalve een zege zijn voor je lichaam, zal wellicht niemand verbazen. Maar volgens een nieuw onderzoek van de Universiteit van Stanford zorgen ze er ook voor dat je gaat lopen als een oudere vrouw.
(18/01/2015 @ 14:27)
Hoeveel stress krijgen we nu echt van sociale media?  Kijk naar?

Het frequent gebruik van sociale media en digitale technologieŽn leidt niet tot meer stress. Bij vrouwen zou het zelfs tot minder stress leiden. Toch maakt het hen ook bewuster van de negatieve gebeurtenissen in het leven van anderen, wat effect kan hebben op het eigen stressniveau. Dat blijkt uit onderzoek aan het Pew Research Center in Washington.

... / ... Lees meer...

(16/01/2015 @ 17:34)

Laatst import : 26/01/2015 @ 21:09

 
MEDEDELING SPONSOR


 
ROL RADIO ---- NON-STOP OLDIES

 Luister ook 24 op 24  R.O.L. radio zonder je PC.

internetradioaldi.jpg


Met een internetradio die je al voor +/- 100 euro kan kopen luister je onbeperkt naar al onze oldies hits zonder dat je pc of laptop de hele tijd aan staat. Wel moet je uiteraard in het bezit zijn van een internet aansluiting (draadloos of met kabel). Je kan ons station vinden onder de Europese stations uit belgie. Zoek naar "ROLRADIO" Of gebruik volgende link om rechtstreeks in je webradio te plaatsen:
http://rolradio.servemp3.com       
 

----------------------------------------------------------------------------------------------------
 

oldies.gifSinds 2003 is R.O.L. Radio te beluisteren via het wereldwijde web. Onze uitzendingen zijn 24 op 24h te beluisteren via live stream. Het muziekformat op weekdagen is non-stop oldies hits van eind jaren 50 tot begin jaren 80. ALLEEN OLDIES! dus.
We draaien muziek uit drie decennia met veel leuke artiesten, nostalgie en goede muzikale herinneringen.

In het weekend passeren onze live programma's de revue.....

De Fifties, Sixties en Seventies.Maar ook wel wat recenter werk. U hoort veel juke-box classics met o.a. Elvis Presley, Bobby Vee, Bobby Vinton, Bobby Darin, Fats Domino en Cliff Richard. Maar ook Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis Jr. The Beatles of Paul Anka ontbreken niet.
Verder veel Flowerpower-sixties met oa. The Mama's & The Papa's. Good old seventies soul met Aretha Franklin, Diana Ross & the Supremes, Smokey Robinson, Otis Redding, Sam & Dave e.a. Seventies Popular met de Eagles, Abba en Neil Diamond en meer. 

 
DE JUISTE TIJD

WEBCAM STUDIO

RECLAME

ABC 80s

Golden Country Songs

Een verzameling bekende en minder bekende Golden Country Songs, geselecteerd door Marc Vanholzaten. Je kan ze hier 24 op 24 non-stop beluisteren. De collectie wordt regelmatig uitgebreid
Bezoek onze website:
www.goldencountrysongs.com.. 


Aanmelden
 Toon alle leden Leden : 69
<u>Leden vandaag</u> Leden vandaag (6)
              guido1              Gertie              antonius              henri              Joke              marchol   

Loginnaam:

Wachtwoord:

[ Wachtwoord vergeten? ]


[ wordt steunend lid ]


Lid OnLine:  Lid OnLine:
Bezoekers OnLine:  Bezoekers OnLine: 4


Record
RecordLeden: 53

Op 09/09/2014 @ 10:22

RecordTotaal: 73

Op 22/06/2014 @ 11:50

POPCORN CITY

pocorn.jpg
Maandag avond van 20h tot 21h bij ROL radio

Afbeeldingen van leden
Uploaden
Bekijken
SUDOKU

 sudoku.jpg

AANTAL LUISTERAARS

Server 1 Luisteraars.
Server 2 Luisteraars.
Server 3 Luisteraars.
Server 4 Luisteraars.

R.O.L. OLDIES

oldiesjukebox.jpg

AA Vlaanderen

ooit_doorgezakt.jpg