LUISTER MEE

speaker.png
listennowlive.gif

Met onderstaande link luister je voortaan ook met je tablet of smartphone.

Link voor tablet of smartphone

VOLG ONS

DE BABBELBOX

Tijdens onze live uitzendingen op zaterdag en zondagavond is onze babbelbox bemand met de presentator van dienst..
Gewoon inloggen met je naam zonder wachtwoord en klets gezellig mee...
Wie is er nu aanwezig in onze babbelbox?

chatbox.gif

Klik hierboven om de babbelbox te openen.

OVER ONS

Sluiten Diverse Foto

Sluiten Hoe het begon

Sluiten Luister uren

Sluiten Oude poll uitslagen

Sluiten Programmatie

Sluiten Steunend lid worden

DIVERSE BERICHTEN

Sluiten De jaren 50

Sluiten De jaren 60

Sluiten De jaren 70

Sluiten De jaren 80

Sluiten Muziek Stromen

Sluiten Oldies Muziek Video

Sluiten Zee zenders

MENU LINKS

WEBMASTER - INFO
NIEUWSBRIEF
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden
Afmelden
1390 Inschrijvers
BEZOEKERS

   Bezoekers

   Bezoekers online

NIEUWS LEZER - Gezondheid

Het Nieuwsblad : Gezondheid


Het Nieuwsblad : Gezondheid


Team rond KUL-hoogleraar ontwikkelt medicijn voor ziekte van Duchenne  Kijk naar?

Een internationaal team onder leiding van de Leuvense hoogleraar Gunnar Buyse heeft het medicijn Raxone/Catena ontwikkeld dat bij patiŽnten die lijden aan de ziekte van Duchenne de achteruitgang in de long- en ademhalingsfunctie stopt. Aangezien de ziekte momenteel niet kan worden genezen en longlijden de oorzaak is van vroegtijdig overlijden, is deze nieuwe behandeling volgens de onderzoekers een grote stap voorwaarts.

... / ... Lees meer...

(27/04/2015 @ 16:33)
Deze jobs zijn slecht voor je lijn  Kijk naar?

Uit een onderzoek van de Amerikaanse vacaturesite Careerbuilder blijkt dat een job nefast kan zijn voor je gewicht. Vooral door zittend werk zwengelen de kilo
(27/04/2015 @ 10:39)
Mix poetsproducten kan gevaarlijk zijn  Kijk naar?

Het Antigifcentrum waarschuwt voor het gebruik van javel in combinatie met antikalkproducten bij het poetsen van badkamers en toiletten. Bij de combinatie van deze twee stoffen kan chloorgas vrijkomen, en dat is gevaarlijk. Bij het Antigifcentrum krijgen ze jaarlijks 220 oproepen binnen van mensen die op die manier ademhalingsproblemen krijgen. Specialisten vragen dat er duidelijke waarschuwingen komen op de betrokken producten.

... / ... Lees meer...

(26/04/2015 @ 20:44)
Het   Kijk naar?

Overvolle klassen, honderden e-mails en een telefoon die niet stilstaat. Studio

(25/04/2015 @ 03:00)
Tips voor wie de 10 miles wil lopen  Kijk naar?

Lopers, verenig u! Op zondag 26 april kan je de jaarlijkse 10 miles uitlopen in Antwerpen. De weerkaarten voorspellen een bewolkte lentedag met kans op regen en een maximumtemperatuur van 17 graden.
(24/04/2015 @ 15:03)
Daarom ben je zo aantrekkelijk voor muggen  Kijk naar?

Lijkt het alsof muggen het altijd op jou hebben gemunt, met veel beten als gevolg? Dan ligt het volgens nieuw onderzoek aan de genen die je lichaamsgeur bepalen. Dat concluderen wetenschappers in het vakblad Plos One.

(23/04/2015 @ 15:36)
Ochtendhumeur? Zo maak je er komaf mee  Kijk naar?

Anderhalf miljoen Belgen stapt bijna dagelijks met het verkeerde been uit bed. Dat blijkt uit een onderzoek dat Douwe Egberts liet uitvoeren door onderzoeksbureau iVox. Ben of ken jij ťťn van hen? Dan komen deze tips van slaapexpert en Prof. Em. Raymond Cluydts zeker van pas.

(23/04/2015 @ 10:03)
Vrouw met   Kijk naar?

Cassey Ho (28) uit Los Angeles heeft met blogilates een eigen pilateskanaal op YouTube. Maar niet iedereen vindt het plezant om naar haar te kijken, zo blijkt uit de reacties waarin de sportieve vrouw dik wordt genoemd. Ho heeft de cyberpesters nu een lesje geleerd.
(22/04/2015 @ 15:42)
Wat je misschien verkeerd doet als je je tanden poetst  Kijk naar?

Tanden poetsen: in het beste geval doe je het twee keer per dag, maar misschien niet altijd op de juiste manier. Martijn Rosema van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) onderzocht de verschillende factoren van het tandenpoetsen, zoals het gebruik van tandpasta en het soort tandenborstel. Op 22 april verdedigt hij zijn proefschrift voor Amsterdam, dit zijn enkele opmerkelijke conclusies.

... / ... Lees meer...

(21/04/2015 @ 10:35)
Belgische tatoeŽerders werken erg veilig  Kijk naar?

Bij controles door de FOD Volksgezondheid in 2014 bleek dat 87 procent van de tatoeŽerders in ons land steriel en dus veilig werkt. De helft van de gecontroleerde zaken kreeg wel ťťn of meer kleinere opmerkingen. Er werden slechts twee processen-verbaal opgesteld, wat minder is dan voorgaande jaren.

... / ... Lees meer...

(17/04/2015 @ 18:03)
Waarom shoppen je gelukkig maakt  Kijk naar?

Van (vintage) kledij tot gadgets en auto

(17/04/2015 @ 13:19)
Een op zeven artsen rekent meer aan dan afgesproken  Kijk naar?

Eťn op zeven geconventioneerde artsen rekent toch nog een supplement aan. Dat blijkt uit een onderzoek van Test-Aankoop. Het gaat om dokters die er zich, in ruil voor een vaste vergoeding van 5.000 euro, toe verbonden hebben om de overeengekomen tarieven toe te passen en dat ook kenbaar te maken in hun praktijk. Volgens minister De Block van Volksgezondheid mogen zulke artsen in bepaalde gevallen iets extra vragen.

... / ... Lees meer...

(17/04/2015 @ 12:26)
Het wonderdieet bestaat niet, het 'normale dieet' wel  Kijk naar?

Eerst was er de strijd met haar eigen studentenkilo's, dan was er de blog. En nu heeft de Nederlandse Esmee KŲhler een boek uit over haar poging om 'Het Normale Dieet' in ere te herstellen. 'Er bestaat geen mirakeloplossing: je moet gewoon minder eten en meer sporten'.
(17/04/2015 @ 11:14)
Daarom kraakt je vinger als je er aan trekt  Kijk naar?

Canadese wetenschappers van de universiteit van Alberta stopten een man onder een MRI-scanner om een ding te weten te komen: waarom maakt een vinger een plopgeluid als je er aan trekt.
(17/04/2015 @ 09:33)
'Inkt van gekleurde tattoos kan kankerverwekkend zijn'  Kijk naar?

In Nederland bevat ongeveer een derde van gekleurde tatoeage-inkt kankerverwekkende stoffen, zo meldt de Volkskrant. Daarom hebben verschillende leveranciers een berisping of boete gekregen die kan oplopen tot 4.500 euro. Maar hoe zit het eigenlijk met de controles op inkt in ons land? Sven Heyndrixks van het Ministerie van Volksgezondheid legt het uit.

... / ... Lees meer...

(16/04/2015 @ 16:54)
Ook passief e-roken slecht voor gezondheid  Kijk naar?

Slecht nieuws voor de adepten van de elektronische sigaret. Een Noors onderzoek wijst uit dat de nicotinehoudende variant van de e-sigaret ook een nefaste invloed heeft op
(16/04/2015 @ 03:00)
Alles wat u moet weten over berkenpollen  Kijk naar?

Slecht nieuws voor wie allergisch is aan berkenpollen: de kritische drempel van 80 stuifmeelkorrels per kubieke meter is eind vorige week twee keer overschreden. Met de terugkeer van het mooie weer zal dat de komende dagen wellicht nog vaker gebeuren.

(15/04/2015 @ 14:47)
Bent u al ingeŽnt tegen mazelen?  Kijk naar?

Slechts 75 tot 85 procent van de Vlamingen in de leeftijdsgroep tussen 20 en 45 jaar is voldoende ingeŽnt tegen de mazelen. Te weinig om een epidemie te voorkomen. Daarom start volgende week een campagne om die groep aan te zetten hun vaccinatiestatus te controleren en zich zo nodig te laten inenten tegen deze besmettelijke ziekte.

... / ... Lees meer...

(14/04/2015 @ 14:10)
Mag je lopen langs een drukke weg en duiven in de stad voeren?  Kijk naar?

De nieuwe website gezondheidenmilieu.be wil vragen over de invloed van milieufactoren op onze gezondheid beantwoorden. Per thema kan je er terecht voor informatie over onder meer fijn stof, verkeer, ongewenste insecten, straling en schimmels.
(14/04/2015 @ 13:12)
Mobiel vaccinatieteam moet epidemies snel beteugelen  Kijk naar?

Het Vlaams Agentschap voor Zorg en Gezondheid wil een mobiel vaccinatieteam op poten zetten. Dit om een eventuele epidemie snel te kunnen beteugelen, schrijft De Morgen dinsdag.

(14/04/2015 @ 05:53)
De Vlaming is dol op lopen  Kijk naar?

Wij Vlamingen gaan graag lopen. Dat blijkt uit een studie van sportwetenschappers aan de universiteiten van Leuven en Nijmegen. De resultaten zijn gebundeld in hun boek Running Across Europe.
(13/04/2015 @ 13:57)
  Kijk naar?

25 ŗ 30 euro per maand. Dat is het geschatte bedrag dat een patiŽnt voor zijn dagelijkse thuisverpleging uit eigen zak zal moeten betalen als de thuisverplegers vanaf 1 juli worden opgezadeld met een aantal nieuwe ingrijpende administratieve verplichtingen. Een harde dobber voor 90 procent van de patiŽnten, die tot nu toe gratis werden verzorgd.

... / ... Lees meer...

(13/04/2015 @ 12:33)
Krijgen ook jongens   Kijk naar?

Het HPV-virus dat bij vrouwen baarmoederhalskanker veroorzaakt, veroorzaakt bij mannen die orale seks hebben steeds vaker keelkanker. Meisjes krijgen op hun 12de al een vaccin tegen het virus, nu ligt dat ook op tafel voor jongens.

(13/04/2015 @ 03:00)
Waarom je best ook op bewolkte dagen een zonnebril draagt  Kijk naar?

De eerste lentezon hebben we gehad en dat betekent dat velen onder ons hun zonnebril weer hebben bovengehaald. Maar volgens specialisten doet jong en oud er goed aan om het accessoire ook op bewolkte dagen te dragen. Dat meldt de VRT.
(11/04/2015 @ 11:27)
Onderzoek bewijst: daarom zijn Nederlanders de langste mensen ter wereld  Kijk naar?

Nederlanders zijn de langste mensen ter wereld en dat komt door goede gezondheidszorg, gezonde voeding en een groeiende welvaart, zo was de consensus onder wetenschappers. Maar aan deze lijst kan nu een nieuwe oorzaak worden toegevoegd: natuurlijke selectie. Dat schrijft dagblad Trouw.

(09/04/2015 @ 10:18)

Laatst import : 27/04/2015 @ 05:21

 
MEDEDELING SPONSOR


 
ROL RADIO ---- NON-STOP OLDIES

 Luister ook 24 op 24  R.O.L. radio zonder je PC.

internetradioaldi.jpg


Met een internetradio die je al voor +/- 100 euro kan kopen luister je onbeperkt naar al onze oldies hits zonder dat je pc of laptop de hele tijd aan staat. Wel moet je uiteraard in het bezit zijn van een internet aansluiting (draadloos of met kabel). Je kan ons station vinden onder de Europese stations uit belgie. Zoek naar "ROLRADIO" Of gebruik volgende link om rechtstreeks in je webradio te plaatsen:
http://rolradio.servemp3.com       
 

----------------------------------------------------------------------------------------------------
 

oldies.gifSinds 2003 is R.O.L. Radio te beluisteren via het wereldwijde web. Onze uitzendingen zijn 24 op 24h te beluisteren via live stream. Het muziekformat op weekdagen is non-stop oldies hits van eind jaren 50 tot begin jaren 80. ALLEEN OLDIES! dus.
We draaien muziek uit drie decennia met veel leuke artiesten, nostalgie en goede muzikale herinneringen.

In het weekend passeren onze live programma's de revue.....

De Fifties, Sixties en Seventies.Maar ook wel wat recenter werk. U hoort veel juke-box classics met o.a. Elvis Presley, Bobby Vee, Bobby Vinton, Bobby Darin, Fats Domino en Cliff Richard. Maar ook Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis Jr. The Beatles of Paul Anka ontbreken niet.
Verder veel Flowerpower-sixties met oa. The Mama's & The Papa's. Good old seventies soul met Aretha Franklin, Diana Ross & the Supremes, Smokey Robinson, Otis Redding, Sam & Dave e.a. Seventies Popular met de Eagles, Abba en Neil Diamond en meer. 

 
RECLAME

WEBCAM STUDIO

DE JUISTE TIJD

Golden Country Songs

Een verzameling bekende en minder bekende Golden Country Songs, geselecteerd door Marc Vanholzaten. Je kan ze hier 24 op 24 non-stop beluisteren. De collectie wordt regelmatig uitgebreid
Bezoek onze website:
www.goldencountrysongs.com.. 


Aanmelden
 Toon alle leden Leden : 71

Loginnaam:

Wachtwoord:

[ Wachtwoord vergeten? ]


[ wordt steunend lid ]


Lid OnLine:  Lid OnLine:
Bezoekers OnLine:  Bezoekers OnLine: 3


Record
RecordLeden: 53

Op 09/09/2014 @ 10:22

RecordTotaal: 73

Op 22/06/2014 @ 11:50

POPCORN CITY

pocorn.jpg
Maandag avond van 20h tot 21h bij ROL radio

Afbeeldingen van leden
Uploaden
Bekijken
SUDOKU

 sudoku.jpg

AANTAL LUISTERAARS

Server 1 Luisteraars.
Server 2 Luisteraars.
Server 3 Luisteraars.
Server 4 Luisteraars.

R.O.L. OLDIES

oldiesjukebox.jpg

AA Vlaanderen

ooit_doorgezakt.jpg

NIEUWS LEZER