LUISTER MEE

speaker.png
listennowlive.gif

Met onderstaande link luister je voortaan ook met je tablet of smartphone.

Link voor tablet of smartphone

VOLG ONS

DE BABBELBOX

Tijdens onze live uitzendingen op zaterdag en zondagavond is onze babbelbox bemand met de presentator van dienst..
Gewoon inloggen met je naam zonder wachtwoord en klets gezellig mee...
Wie is er nu aanwezig in onze babbelbox?

chatbox.gif

Klik hierboven om de babbelbox te openen.

OVER ONS

Sluiten Diverse Foto

Sluiten Hoe het begon

Sluiten Luister uren

Sluiten Oude poll uitslagen

Sluiten Programmatie

Sluiten Steunend lid worden

DIVERSE BERICHTEN

Sluiten De jaren 50

Sluiten De jaren 60

Sluiten De jaren 70

Sluiten De jaren 80

Sluiten Muziek Stromen

Sluiten Oldies Muziek Video

Sluiten Zee zenders

MENU LINKS

WEBMASTER - INFO
NIEUWSBRIEF
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden
Afmelden
1390 Inschrijvers
BEZOEKERS

   Bezoekers

   Bezoekers online

NIEUWS LEZER
NIEUWS LEZER - Gezondheid

Het Nieuwsblad : Gezondheid


Het Nieuwsblad : Gezondheid


Zo voelt het om als 80-jarige door het leven te gaan  Kijk naar?

Het beeld van verminderde vaardigheden doemt op en echt voelen hoe een 80-jarige zich voelt, dat gaat nu eenmaal niet. Maar nu is er het ouderdomspak. Het pak aantrekken en u voelt hoe het is om 80 te zijn, volledig met gezichts- en gehoorbeperkingen, of zelfs verlamming. Het OCMW van Arendonk bezit nu zo'n pak en zet het in bij de opleiding van personeel.

... / ... Lees meer...

(26/02/2015 @ 21:36)
Moeite met sparen? Het is de schuld van je genen  Kijk naar?

Lukt het maar niet om een mooi bedrag bij elkaar te sparen, dan kan je er eigenlijk niet veel aan doen. De drang om (niet) uit te geven is genetisch bepaald, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.
(26/02/2015 @ 16:35)
Zo lang zijn de perfecte wimpers  Kijk naar?

De langste wimpers geven je misschien wel de meest intense blik, maar ze zijn niet het beste voor je gezondheid. De ideale wimper is (ongeveer) even lang als een derde van de breedte van je oog. Dat blijkt uit een studie aan het technologie-instituut van Georgia.

(26/02/2015 @ 13:40)
Vrouw met darmziekte rekent af met veroordelende blikken  Kijk naar?

Sam Cleasby is 33 en woont in Sheffield, Groot-BrittanniŽ. Ze lijdt aan colitis ulcerosa, een ontstekingsziekte van de dikke darm, waardoor ze last heeft van diarree en bloedingen. Maar omdat ze op het eerste zicht geen beperkingen heeft, krijgt ze toch altijd veroordelende blikken als ze het gehandicaptentoilet gebruikt. Daarom schreef ze op haar blog een open brief aan de mensen die haar vreemd bekijken, die ondertussen meer dan een miljoen keer gelezen werd.

... / ... Lees meer...

(26/02/2015 @ 10:43)
Zo krijg je het lichaam van Beyoncť  Kijk naar?

Een lichaam als dat van Beyoncť krijg je

(26/02/2015 @ 10:52)
  Kijk naar?

Van roken word je niet gelukkig. Integendeel, je loopt tot 70 procent meer risico om een angststoornis of depressie te ontwikkelen. Dat blijkt uit een onderzoek aan het University College in Londen.

(25/02/2015 @ 17:03)
Dutje helpt tegen de schade van een korte nacht  Kijk naar?

Een dutje kan een langdurig slaaptekort niet oplossen, maar helpt wel een beetje tegen de gevolgen van een slapeloze nacht. Dat zeggen althans wetenschappers van de Sorbonne Universiteit in Parijs op basis van een studie bij twee mannen. 'Deze studie geeft een aanwijzing dat het dutje een impact heeft, maar het is gevaarlijk om conclusies te trekken uit zo'n kleinschalig onderzoek', reageert professor Johan Verbraeken, medisch coŲrdinator van het slaapcentrum aan het UZA.

... / ... Lees meer...

(25/02/2015 @ 10:48)
(24/02/2015 @ 21:16)
De oplossing voor een pinda-allergie: pinda  Kijk naar?

AllergieŽn zijn steeds meer schering en inslag bij kinderen. Zo verovert ook de pinda-allergie de jongsten onder ons. In 2000 raadde de Amerikaanse Academie van Kindergeneeskunde ouders aan om kinderen en kleuters weg te houden van de noten als de kans bestaat dat ze hevig kunnen reageren op inname. Een nieuwe studie zegt echter dat dit advies meer kwaad dan goed doet.

... / ... Lees meer...

(24/02/2015 @ 12:00)
Pas op met tť gezonde voeding  Kijk naar?

In de Nederlandse krant Algemeen Dagblad waarschuwt kinderarts Sandra Schrame van het Juliana Kinderziekenhuis voor de gevaren van te gezonde voeding bij kinderen. 'Een zakje friet kan best af en toe, zeker bij kinderen die in de groei zijn.'
(21/02/2015 @ 13:39)
Daarom ben jij gevoelig voor cafeÔne  Kijk naar?

Kan jouw collega ganse sloten koffie verwerken terwijl jij na slechts ťťn kopje al door de gangen lijkt te stuiteren? Dat kan. De manier waarop het menselijk lichaam cafeÔne verwerkt, is immers sterk afhankelijk van een aantal factoren, waarvan de ťťn al evidenter lijkt dan de ander.
(21/02/2015 @ 11:20)
Zon brengt je huid ook 's nachts nog schade toe  Kijk naar?

Ook als je niet meer in de zon zit, kunnen zonnestralen je huid nog schade toebrengen. dermatologen van de Universiteit van Yale willen daar om een soort 'nachtzonnecrŤme' ontwikkelen die de kans op huidkanker kleiner maakt.
(20/02/2015 @ 17:07)
Gebruik antidepressiva stijgt door werkloosheid en jobonzekerheid  Kijk naar?

Werklozen in Europa doen vaker een beroep op professionele zorg voor mentale problemen en gebruiken meer antidepressiva, ongeacht hun mentale toestand. Ook mensen die jobonzekerheid ervaren, nemen respectievelijk meer antidepressiva en contacteren sneller een huisarts voor psychische gezondheidsproblemen. Dat blijkt uit onderzoek bij bijna 19.000 mensen door de vakgroep Sociologie van de Universiteit Gent.

... / ... Lees meer...

(19/02/2015 @ 17:46)
Waarom cannabis je hongergevoel aanwakkert  Kijk naar?

Dat je van cannabis reuzehonger krijgt is geen nieuws, maar nu hebben Amerikaanse wetenschappers ontdekt hoe dat komt. Zij delen hun bevindingen in het wetenschappelijk blad Nature.

(19/02/2015 @ 16:01)
Daarom moet je zo vaak plassen na een paar glazen alcohol  Kijk naar?

Na een paar glazen alcohol heel vaak naar het toilet moeten: je hebt het misschien zelf al meegemaakt. Dit fenomeen is heel normaal en nefroloog Pieter Evenepoel, verbonden aan het UZ Leuven, legt uit hoe het lichaam reageert als je hebt gedronken.

(19/02/2015 @ 15:11)
Na start-to-run wil Evy Gruyaert mensen yoga leren kennen  Kijk naar?

Evy Gruyaert, de vrouw die haar volk leerde lopen, smijt zich nu op iets nieuws. Binnenkort introduceert ze ons via online filmpjes in de wondere wereld van yoga.

(19/02/2015 @ 03:00)
Steeds meer jonge mensen lijden aan ouderdomsdiabetes  Kijk naar?

Niet alleen vijftigplussers lijden aan diabetes type 2, ook twintigers en dertigers krijgen steeds vaker de ziekte. De stijging gaat hand in hand met de obesitasepidemie. Dat schrijft De Standaard woensdag.
(18/02/2015 @ 06:50)
Oudste vrouw van Europa deelt haar geheim voor een lang leven  Kijk naar?

De Italiaanse Emma Morano mag zich de oudste vrouw van Europa noemen. Het kranige oudje heeft de gezegende leeftijd van 115 jaar volgens zichzelf bereikt dankzij haar

(17/02/2015 @ 14:12)
  Kijk naar?

Mensen met een BMI (Body Mass Index) hoger dan 30 zullen wellicht niet vermageren als ze gezond eten en regelmatig bewegen. In hun geval is een ingreep nodig. Dat beweren voedingsspecialisten in het Amerikaanse wetenschappelijk blad The Lancet Diabetes & Endocrinology.

(17/02/2015 @ 11:32)
Spiraaltje populair bij jonge vrouwen  Kijk naar?

Jonge vrouwen die niet zwanger willen worden, kiezen almaar vaker voor een spiraaltje en niet meer voor de pil. Gynaecologen hebben de laatste jaren ruim dertig procent meer spiraaltjes geplaatst. Ze zijn populairder geworden omdat ze betrouwbaar zijn. Vrouwen moet er niet aan denken en krijgen vaak ook geen maandstonden meer.

... / ... Lees meer...

(16/02/2015 @ 14:07)
Daarom is bier goed voor je gezondheid  Kijk naar?

Pintjes bevatten hop en dat ingrediŽnt kan je hersenen mogelijk beschermen tegen Alzheimer en Parkinson. Dat zeggen Chinese onderzoekers, verbonden aan de universiteit van Lanzhou, in het wetenschappelijk blad Journal of Agricultural and Food Chemistry.
(15/02/2015 @ 12:47)
Ziek? Dankzij deze trucjes ben je zo genezen  Kijk naar?

Griepje of verkoudheid te trotseren? Een kom kippensoep en extra vitamine C helpen echt om weer beter te worden. De warme drank kan de besmetting als het ware blokkeren, de vitamientjes kunnen er dan weer voor zorgen dat je minder lang buiten strijd bent. En er zijn nog zes andere eenvoudige remedies om sneller te genezen. Onderzoekers leggen het uit in een geanimeerde video op het wetenschappelijk YouTube-kanaal asapSCIENCE.

... / ... Lees meer...

(14/02/2015 @ 13:13)
Medische primeur: nieuw hart voor baby van zes dagen oud  Kijk naar?

Zes dagen oud is Oliver en hij heeft nu al een van de zwaarste medische ingrepen achter de rug. De baby heeft met succes een harttransplantatie ondergaan. Dat is meteen een medische primeur, want nooit eerder kreeg een mens op zo een jonge leeftijd een nieuw hart.

(14/02/2015 @ 09:13)
Mijn nieuwe vriend, de weegschaal  Kijk naar?

Onze reporter Jonas Mayeur houdt een jaar lang vijf voornemens vol: stoppen met roken, vijf op zeven geen alcohol, gezonder eten, twee uur in de week sporten en 25 boeken lezen op 12 maanden. Vijf weken na de start maakt hij voor de tweede keer de balans op.

(14/02/2015 @ 03:00)
Vaccinatie tegen kinkhoest tijdens zwangerschap zeer efficiŽnt  Kijk naar?

Het aantal gevallen van kinkhoest explodeert. Vooral zuigelingen krijgen de ziekte en lopen het risico eraan te sterven. Bloedanalyses tonen nu aan dat het risico op kinkhoest bij zuigelingen zeer sterk daalt als vrouwen zich tijdens de zwangerschap tegen de ziekte laten vaccineren. Dat schrijft De Standaard vrijdag.

... / ... Lees meer...

(13/02/2015 @ 06:57)

Laatst import : 24/02/2015 @ 11:56

 
MEDEDELING SPONSOR


 
ROL RADIO ---- NON-STOP OLDIES

 Luister ook 24 op 24  R.O.L. radio zonder je PC.

internetradioaldi.jpg


Met een internetradio die je al voor +/- 100 euro kan kopen luister je onbeperkt naar al onze oldies hits zonder dat je pc of laptop de hele tijd aan staat. Wel moet je uiteraard in het bezit zijn van een internet aansluiting (draadloos of met kabel). Je kan ons station vinden onder de Europese stations uit belgie. Zoek naar "ROLRADIO" Of gebruik volgende link om rechtstreeks in je webradio te plaatsen:
http://rolradio.servemp3.com       
 

----------------------------------------------------------------------------------------------------
 

oldies.gifSinds 2003 is R.O.L. Radio te beluisteren via het wereldwijde web. Onze uitzendingen zijn 24 op 24h te beluisteren via live stream. Het muziekformat op weekdagen is non-stop oldies hits van eind jaren 50 tot begin jaren 80. ALLEEN OLDIES! dus.
We draaien muziek uit drie decennia met veel leuke artiesten, nostalgie en goede muzikale herinneringen.

In het weekend passeren onze live programma's de revue.....

De Fifties, Sixties en Seventies.Maar ook wel wat recenter werk. U hoort veel juke-box classics met o.a. Elvis Presley, Bobby Vee, Bobby Vinton, Bobby Darin, Fats Domino en Cliff Richard. Maar ook Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis Jr. The Beatles of Paul Anka ontbreken niet.
Verder veel Flowerpower-sixties met oa. The Mama's & The Papa's. Good old seventies soul met Aretha Franklin, Diana Ross & the Supremes, Smokey Robinson, Otis Redding, Sam & Dave e.a. Seventies Popular met de Eagles, Abba en Neil Diamond en meer. 

 
DE JUISTE TIJD

WEBCAM STUDIO

RECLAME

ABC 80s

Golden Country Songs

Een verzameling bekende en minder bekende Golden Country Songs, geselecteerd door Marc Vanholzaten. Je kan ze hier 24 op 24 non-stop beluisteren. De collectie wordt regelmatig uitgebreid
Bezoek onze website:
www.goldencountrysongs.com.. 


Aanmelden
 Toon alle leden Leden : 70

Loginnaam:

Wachtwoord:

[ Wachtwoord vergeten? ]


[ wordt steunend lid ]


Lid OnLine:  Lid OnLine:
Bezoekers OnLine:  Bezoekers OnLine: 5


Record
RecordLeden: 53

Op 09/09/2014 @ 10:22

RecordTotaal: 73

Op 22/06/2014 @ 11:50

POPCORN CITY

pocorn.jpg
Maandag avond van 20h tot 21h bij ROL radio

Afbeeldingen van leden
Uploaden
Bekijken
SUDOKU

 sudoku.jpg

AANTAL LUISTERAARS

Server 1 Luisteraars.
Server 2 Luisteraars.
Server 3 Luisteraars.
Server 4 Luisteraars.

R.O.L. OLDIES

oldiesjukebox.jpg

AA Vlaanderen

ooit_doorgezakt.jpg