LUISTER MEE

    speaker.png  
 listennowlive.gif
 

Met onderstaande link luister je voortaan ook met je tablet of smartphone.

 

Link voor tablet of smartphone

 

 

VOLG ONS

DE BABBELBOX

Tijdens onze live uitzendingen op zaterdag en zondagavond is onze babbelbox bemand met de presentator van dienst..
Gewoon inloggen met je naam zonder wachtwoord en klets gezellig mee...
Wie is er nu aanwezig in onze babbelbox?

chatbox.gif

Klik hierboven om de babbelbox te openen.

OVER ONS

Sluiten Diverse Foto

Sluiten Hoe het begon

Sluiten Luister uren

Sluiten Oude poll uitslagen

Sluiten Programmatie

Sluiten Steunend lid worden

DIVERSE BERICHTEN

Sluiten De jaren 50

Sluiten De jaren 60

Sluiten De jaren 70

Sluiten De jaren 80

Sluiten Muziek Stromen

Sluiten Oldies Muziek Video

Sluiten Zee zenders

MENU LINKS

WEBMASTER - INFO
NIEUWSBRIEF
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden
Afmelden
1390 Inschrijvers
BEZOEKERS

   Bezoekers

   Bezoekers online

NIEUWS LEZER
NIEUWS LEZER - Gezondheid

Het Nieuwsblad : Gezondheid


Het Nieuwsblad : Gezondheid


Artsen schrijven te vaak slaapmiddelen voor  Kijk naar?

De overgrote meerderheid van de artsen schrijft bij een eerste consultatie slaapmiddelen voor, terwijl een grondig onderzoek en het verlenen van slaapadvies vaak uitblijven. Dat blijkt uit een onderzoek van Test-Aankoop.

(27/03/2015 @ 12:07)
Honderd jaar fitness in één minuut  Kijk naar?

Van stretchen en hoelahoepen tot tae bo en zumba: de afgelopen eeuw maakten we kennis met heel wat sporttrends. De Britse non-profitorganisatie The Benenden Healthcare vatte de populairste sporttrends van de voorbije honderd jaar samen in een YouTube-filmpje. Daaruit blijkt dat ook de sportoutfits veel zijn veranderd...

... / ... Lees meer...

(27/03/2015 @ 10:44)
Stoffen gevonden voor nieuwe bloedtest om darmkanker op te sporen  Kijk naar?

Onderzoekers hebben stoffen (biomerkers) in ons lichaam geïdentificeerd die de toestand van darmkanker weergeven en verwerkt kunnen worden in een bloedtest om de ziekte in een vroeg stadium op te sporen. Dat melden het VIB en de KULeuven, samen met verschillende oncologische centra uit Europa, waaronder het UZ Leuven.

... / ... Lees meer...

(27/03/2015 @ 10:26)
Moeite met links en rechts? Je bent niet de enige  Kijk naar?

Het overkomt je wel eens dat je links en rechts door elkaar haspelt? Je blijkt helemaal geen uitzondering te zijn volgens de Ierse dokter Gerard Gormley, verbonden aan de Universiteit van Belfast.
(27/03/2015 @ 10:23)
Waarom we met z'n allen buikspieren oefenen in april  Kijk naar?

De kans is groot dat je de '30 Days Crunch Challenge' al hebt zien voorbijkomen op Facebook. Het principe is eenvoudig: je begint met 20 crunches, een soort buikspieroefeningen, en je doet er elke dag vijf bij. Op het einde van de maand kan je er meer dan honderd na elkaar en lonkt het bikinilichaam.

... / ... Lees meer...

(27/03/2015 @ 08:28)
Nog 68.000 kinderen zitten thuis elke dag in de rook  Kijk naar?

Het aantal kinderen jonger dan 15 jaar die thuis dagelijks in de tabaksrook zitten, is de voorbije zeven jaar bijna gehalveerd in Vlaanderen. Toch gaat het nog altijd om ongeveer 68.000 kinderen, zo blijkt uit een enquête in opdracht van Kom op tegen Kanker. Het probleem blijft het grootst in de lagere sociale klassen.

... / ... Lees meer...

(26/03/2015 @ 22:09)
Zo kom je minder bij van rijst en pasta  Kijk naar?

Wetenschappers van de Universiteit van Sri Lanka beweren dat ze een manier hebben gevonden om het aantal calorieën in rijst met de helft te verminderen. De truc? Kook de rijst met een schepje kokosolie en koel hem vervolgens twaalf uur af.
(26/03/2015 @ 14:30)
  Kijk naar?

Maar liefst 23 procent van de bevolking raadpleegt bij ziekte het internet in plaats van hun dokter. Dat blijkt uit een enquête die de website GezondheidenWetenschap afnam bij 2.225 mensen.

(26/03/2015 @ 14:16)
  Kijk naar?

Een ramp als die van gisteren zorgt niet voor een opstoot van vliegangst. Logisch, vindt Anouk Vanden Bogaerde van de UGent,

(25/03/2015 @ 10:20)
Daarom maakt de lente ons gelukkig  Kijk naar?

Vaarwel winter, hallo lente! Dit seizoen gaat niet enkel gepaard met kortere rokjes... Veel mensen voelen zich ook echt gelukkiger. Maar hoe komt dat eigenlijk? Professor in de klinische psychologie Patrick Luyten, verbonden aan de KU Leuven, legt het uit.

(24/03/2015 @ 10:00)
991 nieuwe gevallen van tuberculose in ons land  Kijk naar?

Tuberculose is ook in ons land nog niet uitgeroeid. Vorig jaar waren er volgens de recentste cijfers in België een achttal nieuwe tbc-gevallen per 100.000 inwoners. Dat komt neer op 991 gevallen, of 10 meer dan in 2013. Zes procent van de patiënten overleeft de ziekte niet.

(23/03/2015 @ 12:51)
De makkelijkste manieren om minder bij te komen  Kijk naar?

Volgens Brian Wansink, auteur en hoogleraar verbonden aan de Cornell-universiteit in New York, zijn er bepaalde trucjes die je helpen om minder te eten en dus ook minder bij te komen. En ook je kinderen kan je subtiel leren om gezond te eten. Hij bestudeerde jarenlang de manieren waarop mensen toevallig meer calorieën opnemen dan ze van plan zijn en gaf enkele tips om je gezondheid te boosten in een interview met de onafhankelijke Amerikaanse nieuwssite Mother Jones.

... / ... Lees meer...

(23/03/2015 @ 11:04)
  Kijk naar?

De abortuscentra in ons land vinden dat abortus ook na twaalf weken moet worden toegelaten. Volgens specialisten is de huidige abortuswetgeving aan herziening toe. Ze pleiten voor een vernieuwing van de wet, die op 3 april 25 jaar wordt, omdat sommige aspecten volgens hen achterhaald zijn. Daarom gaan de abortuscentra een aantal voorstellen voorleggen aan minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). Dat meldt de VRT maandag.

... / ... Lees meer...

(23/03/2015 @ 07:32)
We bewegen minder en eten ongezonder dan zeven jaar geleden  Kijk naar?

We bewegen minder en eten ongezonder dan zeven jaar geleden. Nochtans waren in 2008 ambitieuze doelstellingen rond voeding en beweging geformuleerd, om ons tegen 2015 tien procent gezonder te doen leven. Maar in plaats van vooruit te gaan, boeren we achteruit. Experts pleiten voor harde maatregelen: maak gezonde voeding goedkoper en belast ongezonde voeding via een vet- en suikertaks.

... / ... Lees meer...

(23/03/2015 @ 03:00)
Kinderen hebben tekort aan vitamine D  Kijk naar?

Eén op de drie kinderen van zes jaar heeft een tekort aan vitamine D. Dat blijkt uit een Nederlandse studie.

(20/03/2015 @ 20:05)
Daarom kan je ziek worden van je keukenhanddoek  Kijk naar?

Voor het koken even je handen wassen is een goed idee, maar ze daarna afdrogen aan de handdoek die al enkele dagen in de keuken hangt doe je beter niet. Volgens een nieuwe studie aan de Kansas State University zijn keukenhanddoeken de belangrijkste oorzaken van een voedselbesmetting.
(20/03/2015 @ 17:09)
Deze dingen moet je zeker ooit gedaan hebben  Kijk naar?

Zegt de naam Elise de Rijck u niets? Google dan even 'verstoppertje spelen' en 'Ikea' en je weet dat ze een gekke uitdaging niet uit de weg gaat. Daarom heeft ze een 'Bucketlist boek' uitgebracht, met 500 uitdagingen die iedereen volgens haar ooit zou moeten aangaan.
(20/03/2015 @ 11:26)
Kinderen zijn vaker bijziend door te weinig daglicht  Kijk naar?

Kleine kinderen worden steeds vaker bijziend en het begint ook op steeds vroegere leeftijd. Dat komt volgens Kathryn Rose van de Universiteit van Sydney omdat kinderen te weinig buiten spelen.

(19/03/2015 @ 15:37)
Is een kater binnenkort verleden tijd?  Kijk naar?

Hebben we binnenkort geen kater meer na een avond met veel wijn? Amerikaanse onderzoekers werken aan een proces om wijn te maken waarvan je geen hoofdpijn krijgt, maar volgens wijnkenner Alain Bloeykens is de kans klein dat deze wijn de norm zal worden.

(19/03/2015 @ 11:10)
Roken maakt slanker, maar niet mooier  Kijk naar?

Rokers wegen minder dan niet-rokers, en niet alleen omdat de sigaret hun hongergevoel onderdrukt. Dat blijkt uit een Deens onderzoek. Maar gewicht verliezen is wel de slechtste motivatie om te beginnen roken, waarschuwen de wetenschappers.

(18/03/2015 @ 10:45)
  Kijk naar?

'Het is dringend nodig om op Europees niveau een uniforme wetgeving te krijgen voor het aanbrengen van tatoo

(17/03/2015 @ 18:46)
Waarom je bijkomt van light frisdrank  Kijk naar?

Drink je elke dag light frisdrank? Dan krijg je op termijn drie keer meer buikvet dan mensen die dat niet doen. Dat toont een studie aan het Health Science Center van de universiteit van Texas aan.
(17/03/2015 @ 10:32)
'Lelijkste vrouw ter wereld' verfilmt pakkend levensverhaal  Kijk naar?

'Waarom hebben haar ouders haar niet geaborteerd?', 'Steek haar in brand' en 'Wat een monster!'. Lizzie Velasquez (26) weet hoe hard cyberpesten kan zijn. Op haar zeventiende kwam het meisje, dat lijdt aan een syndroom waardoor ze nooit kilo's bijkomt, zichzelf tegen in een Youtube video waarin ze de 'lelijkste vrouw ter wereld' werd genoemd. Velasquez, ondertussen 26, slaat nu terug: ze heeft een aangrijpende documentaire gemaakt over haar leven.

... / ... Lees meer...

(15/03/2015 @ 09:24)
Hooikoortspatiënten krijgen mogelijk een zwaar seizoen  Kijk naar?

De zachte lente en vroege zomer van 2014 zullen er mogelijk voor zorgen dat er de komende weken en maanden veel meer pollen in de lucht zullen zijn. Dat voorspellen wetenschappers van de Universiteit Utrecht en het Leids Universitair Medisch Centrum.
(13/03/2015 @ 14:37)
Waarom je teen stoten zoveel pijn doet  Kijk naar?

Wie zijn teen al eens flink heeft gestoten tegen de salontafel zal het kunnen beamen: de tranen springen in je ogen, zoveel pijn doet het. Volgens professor bewegingswetenschappen Chris Geiser, verbonden aan het College of Health Sciences in Milwaukee, is er een biologische verklaring voor dit leed.

... / ... Lees meer...

(13/03/2015 @ 12:06)

Laatst import : 26/03/2015 @ 19:23

 
MEDEDELING SPONSOR


 
ROL RADIO ---- NON-STOP OLDIES

 Luister ook 24 op 24  R.O.L. radio zonder je PC.

internetradioaldi.jpg


Met een internetradio die je al voor +/- 100 euro kan kopen luister je onbeperkt naar al onze oldies hits zonder dat je pc of laptop de hele tijd aan staat. Wel moet je uiteraard in het bezit zijn van een internet aansluiting (draadloos of met kabel). Je kan ons station vinden onder de Europese stations uit belgie. Zoek naar "ROLRADIO" Of gebruik volgende link om rechtstreeks in je webradio te plaatsen:
http://rolradio.servemp3.com       
 

----------------------------------------------------------------------------------------------------
 

oldies.gifSinds 2003 is R.O.L. Radio te beluisteren via het wereldwijde web. Onze uitzendingen zijn 24 op 24h te beluisteren via live stream. Het muziekformat op weekdagen is non-stop oldies hits van eind jaren 50 tot begin jaren 80. ALLEEN OLDIES! dus.
We draaien muziek uit drie decennia met veel leuke artiesten, nostalgie en goede muzikale herinneringen.

In het weekend passeren onze live programma's de revue.....

De Fifties, Sixties en Seventies.Maar ook wel wat recenter werk. U hoort veel juke-box classics met o.a. Elvis Presley, Bobby Vee, Bobby Vinton, Bobby Darin, Fats Domino en Cliff Richard. Maar ook Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis Jr. The Beatles of Paul Anka ontbreken niet.
Verder veel Flowerpower-sixties met oa. The Mama's & The Papa's. Good old seventies soul met Aretha Franklin, Diana Ross & the Supremes, Smokey Robinson, Otis Redding, Sam & Dave e.a. Seventies Popular met de Eagles, Abba en Neil Diamond en meer. 

 
DE JUISTE TIJD

WEBCAM STUDIO

RECLAME

ABC 80s

Golden Country Songs

Een verzameling bekende en minder bekende Golden Country Songs, geselecteerd door Marc Vanholzaten. Je kan ze hier 24 op 24 non-stop beluisteren. De collectie wordt regelmatig uitgebreid
Bezoek onze website:
www.goldencountrysongs.com.. 


Aanmelden
 Toon alle leden Leden : 71
<u>Leden vandaag</u> Leden vandaag (2)
              Gertie              henri   

Loginnaam:

Wachtwoord:

[ Wachtwoord vergeten? ]


[ wordt steunend lid ]


Lid OnLine:  Lid OnLine:
     henri  
Bezoekers OnLine:  Bezoekers OnLine: 15


Record
RecordLeden: 53

Op 09/09/2014 @ 10:22

RecordTotaal: 73

Op 22/06/2014 @ 11:50

POPCORN CITY

pocorn.jpg
Maandag avond van 20h tot 21h bij ROL radio

Afbeeldingen van leden
Uploaden
Bekijken
SUDOKU

 sudoku.jpg

AANTAL LUISTERAARS

Server 1 Luisteraars.
Server 2 Luisteraars.
Server 3 Luisteraars.
Server 4 Luisteraars.

 

R.O.L. OLDIES

oldiesjukebox.jpg

AA Vlaanderen

ooit_doorgezakt.jpg