LUISTER MEE

speaker.png
listennowlive.gif

Met onderstaande link luister je voortaan ook met je tablet of smartphone.

Link voor tablet of smartphone

VOLG ONS

DE BABBELBOX

Tijdens onze live uitzendingen op zaterdag en zondagavond is onze babbelbox bemand met de presentator van dienst..
Gewoon inloggen met je naam zonder wachtwoord en klets gezellig mee...
Wie is er nu aanwezig in onze babbelbox?

chatbox.gif

Klik hierboven om de babbelbox te openen.

OVER ONS

Sluiten Diverse Foto

Sluiten Hoe het begon

Sluiten Luister uren

Sluiten Oude poll uitslagen

Sluiten Programmatie

Sluiten Steunend lid worden

BEZOEKERS

DIVERSE BERICHTEN

Sluiten De jaren 50

Sluiten De jaren 60

Sluiten De jaren 70

Sluiten De jaren 80

Sluiten Muziek Stromen

Sluiten Oldies Muziek Video

Sluiten Zee zenders

MENU LINKS

WEBMASTER - INFO
NIEUWSBRIEF
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden
Afmelden
1390 Inschrijvers
BEZOEKERS

   Bezoekers

   Bezoekers online

NIEUWS LEZER - Gezondheid

Het Nieuwsblad : Gezondheid


Het Nieuwsblad : Gezondheid


Dit doet twee uur rechtop staan met je lichaam  Kijk naar?

Mensen met een bureaujob zullen het beamen: het grootste deel van de dag breng je al zittend door. Toch is het aangeraden om dagelijks twee uur rechtop te staan. Dat blijkt uit een nieuwe studie, verschenen in het vakblad European Heart Journal.

(01/08/2015 @ 13:57)
Lui? Dankzij dit trucje schiet je in actie  Kijk naar?

Heb je het ook zo moeilijk om eens je in de zetel bent neergeploft terug in actie te schieten? Je bent vast niet de enige. Toch bestaat er een eenvoudig trucje waarmee je in een handomdraai die berg afwas wegwerkt of nog vlug de woonkamer stofzuigt.
(31/07/2015 @ 10:19)
Dit gebeurt er in je lichaam na het drinken van een cola  Kijk naar?

Nadat je een cola hebt gedronken, gebeuren er allerlei zaken in je lichaam die nefast zijn voor de gezondheid. Dat beweert onder meer voormalig apotheker Niraj Naik uit New York op zijn blog The Renegade Pharmacist aan de hand van een stappenplan. DiŽtiste Tanja Callewaert van Het Dieethuis en het VTM-programma

... / ... Lees meer...

(30/07/2015 @ 15:40)
Geen vrienden? Dan daalt je levensverwachting  Kijk naar?

Mensen die weinig tot geen vrienden hebben in hun studententijd hebben een kortere levensverwachting dan studiegenoten met een uitgebreide vriendenkring. Althans, dat beweren onderzoekers van de University of Rochester in het wetenschappelijk blad Psychology and Aging.

(30/07/2015 @ 13:16)
Drie dagen ziek? Geen doktersbriefje nodig  Kijk naar?

Knallende hoofdpijn, een virale infectie of een buikgriepje? Blijf twee, drie dagen thuis om uit te zieken in plaats van naar de huisarts te hollen om een doktersbriefje. Heel wat spelers in de gezondheidssector zijn voor de afschaffing van het doktersbriefje.

(30/07/2015 @ 12:39)
Cosmopolitan maakt seksisme op straat pijnlijk tastbaar  Kijk naar?

Heel wat vrouwen worden in hun leven geconfronteerd met seksisme op straat. Dat werd in BelgiŽ onder meer met
(30/07/2015 @ 11:04)
We voorkomen zweet al heel ons leven op de verkeerde manier  Kijk naar?

Van bananen pellen, taart snijden en zelfs een T-shirt uittrekken: we doen tegenwoordig veel verkeerd in ons leven. En nu beweert de Amerikaanse entertainmentsite The Verge dat we zweetplekken op een verkeerde manier proberen te voorkomen.

(29/07/2015 @ 10:37)
Meer toeristen ziek door hittegolven  Kijk naar?

Reisbijstandsorganisatie Touring ziet al enkele jaren een stijging van het aantal telefoontjes voor zogenaamde kleine gezondheidskwaaltjes van toeristen op reis. En ook dit jaar zit er weer een stijging in: door de aanhoudende hittegolf in Spanje, ItaliŽ en Zuid-Frankrijk steeg het aantal oproepen voor maag- en darmproblemen al met 21 procent tegenover de maand juli vorig jaar.

... / ... Lees meer...

(28/07/2015 @ 09:58)
Chirurgische ingreep kan behandeling diabetes type 2 ingrijpend veranderen  Kijk naar?

Een chirurgische ingreep kan de behandeling van diabetes type 2 ingrijpend veranderen. Dat zegt het Brusselse Erasmusziekenhuis. De verwijdering van een deel van het slijmvlies van de twaalfvingerige darm, dat verantwoordelijk is voor insulineresistentie, kan ervoor zorgen dat de diabetes veel beter gecontroleerd wordt.

... / ... Lees meer...

(27/07/2015 @ 17:41)
UZ Leuven plant kleinste draadloze pacemaker in  Kijk naar?

Cardiologen van het UZ Leuven hebben als eerste in ons land de kleinste draadloze pacemaker ter wereld ingebracht bij een 81-jarige hartpatiŽnt. De patiŽnt stelt het goed.

(27/07/2015 @ 15:56)
Een vleugje sarcasme maakt je slim  Kijk naar?

Wie vaak sarcastisch uit de hoek komt, is drie keer zo creatief als wie geen sarcasme snapt. Dat blijkt uit een onderzoek aan enkele Amerikaanse universiteiten waaronder Harvard, verschenen in het vakblad Organizational Behavior and Human Decision Processes.

(27/07/2015 @ 14:37)
Zo zien de lichamen van heldinnen in games er wel realistisch uit  Kijk naar?

Een wespentaille, een platte buik, grote borsten en smalle maar gespierde beentjes: vrouwen die heldendaden verrichten in wilde videospelletjes zien er overdreven afgetraind uit. De website bulimia.com, die de strijd aangaat tegen eetstoornissen, heeft bekende actiefiguurtjes zodanig bewerkt in Photoshop dat hun lichamen eruit zien zoals dat van de gemiddelde Amerikaanse vrouw. Maak kennis met een realistische Lara Croft en Bikini Girl die ervoor moeten zorgen dat er in de toekomst minder onealistische vrouwenlichamen opduiken in games.

... / ... Lees meer...

(27/07/2015 @ 10:54)
Wat te doen bij een tekenbeet?  Kijk naar?

In enkele jaren tijd is het aantal teken in ons land gestegen waardoor er ook meer tekenbeten voorkomen. Als je zo'n teek tegenkomt, kan je die best zo snel mogelijk verwijderen, zegt het handboek Eerste Hulp van het Rode Kruis.
(26/07/2015 @ 14:41)
Kinderen vanaf acht al ongelukkig met hun lichaam  Kijk naar?

Meisjes en jongens maken zich soms al vanaf acht jaar zorgen over hoe hun lichaam er uitziet, wat een risico inhoudt voor eetstoornissen als ze ouder worden. Dat blijkt uit een Brits onderzoek waarvan de resultaten gepubliceerd werden in het vakblad ' British Journal of Psychiatry'.
(25/07/2015 @ 15:44)
Deze vrouw viel bijna honderd kilo af op een jaar  Kijk naar?

Simone Pretscherer uit Auckland in de Verenigde Staten is 24 jaar en woog vorig jaar in augustus 169 kilo. Door een operatie en meer beweging weegt ze vandaag nog 84 kilo. Dat niet iedereen in die indrukwekkende presatie gelooft, kan haar niet ontmoedigen.
(24/07/2015 @ 15:34)
Waarom je voeten stinken als je zweet  Kijk naar?

Je kent ze vast wel, mensen aan wie je liever niet vraagt om hun schoenen uit te doen. Maar eigenlijk is het niet hun schuld dat hun voeten stinken. In een video leggen de mensen achter Reactions, het online platform van de beroepsvereniging American Chemical Society, uit hoe het komt dat zweet voor geurtjes zorgt.

... / ... Lees meer...

(23/07/2015 @ 10:54)
(23/07/2015 @ 10:52)
Hoe houd je muggen op afstand?  Kijk naar?

De Belgische kwakkelzomers zijn ideaal voor muggen. De afwisseling tussen warm en nat weer zorgt voor de ideale omstandigheden om de zoemende en stekende insecten te laten gedijen. Geen probleem voor ons, als ze maar uit onze slaapkamer blijven en ons niet teisteren tijdens onze slaap.
(22/07/2015 @ 14:15)
Griep sloeg zwaar toe: 15 procent meer overlijdens afgelopen winter  Kijk naar?

Tussen januari en maart 2015 overleden 4.400 meer mensen dan in een normale winter. Die opmerkelijke toename is volgens het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid (WIV) hoogstwaarschijnlijk te wijten aan de hevige griepepidemie. Het vaccin werkte ook veel minder efficiŽnt dan vorige jaren.

... / ... Lees meer...

(22/07/2015 @ 14:07)
Dit kan je doen om dementie te voorkomen  Kijk naar?

In een derde van de gevallen kan dementie voorkomen worden door te letten op je bloeddruk en niet te roken. Ook het niveau van opleiding speelt een rol, zo blijkt uit een onderzoek van het Erasmus MC in Rotterdam, waarvan de resultaten dinsdag op een congres over Alzheimer in Washington worden voorgesteld.

... / ... Lees meer...

(21/07/2015 @ 14:05)
Wat als je een kater hebt na een terrasje?  Kijk naar?

Als 'even een terrasje doen' resulteert in 'na middernacht nog zingend frieten bestellen', is de kans klein dat je de volgende dag fris en monter start. Maar hoe ga je nu best om met de duizeligheid, misselijkheid en hoofdpijn die de kater met zich meebrengt. En vooral: hoe kan je dat volgende keer voorkomen?

... / ... Lees meer...

(21/07/2015 @ 13:48)
Wie te dik is, heeft baat bij kou  Kijk naar?

Mensen met overgewicht of obesitas hebben baat bij blootstelling aan kou. De hoeveelheid bruin vet en het energiegebruik nemen door blootstelling aan kou toe en dat helpt om het overgewicht in ieder geval niet te laten toenemen. Dat blijkt uit het promotie-onderzoek van gezondheidswetenschapper Anouk van der Lans, die op 3 juli promoveerde aan de Universiteit Maastricht.

... / ... Lees meer...

(20/07/2015 @ 16:34)
'Inwoners van grote steden zijn minder gelukkig'  Kijk naar?

In niet-Westerse landen zijn inwoners van grote steden over het algemeen gelukkiger dan op het platteland, maar in onze westerse landen ligt dat anders. Daar ligt het geluksgevoel in grote steden net lager, zegt Martijn Burgers, wetenschappelijk directeur van het Erasmus Happiness Economics Research Organisation in Rotterdam, in de Nederlandse krant Het Parool.

... / ... Lees meer...

(20/07/2015 @ 13:37)
Welk type ben jij als je te veel gedronken hebt?  Kijk naar?

Word je soms giechelig van een paar glazen wijn terwijl je vriendinnen net erg rustig blijven? Amerikaanse wetenschappers delen mensen die gedronken hebben op in vier types, afhankelijk van hoe ze reageren op een glaasje te veel. Sommigen worden erg extravert, terwijl anderen net erg rustig blijven.

... / ... Lees meer...

(20/07/2015 @ 11:31)
Dankzij dit trucje hou je sporten wťl vol  Kijk naar?

Te warm, te veel regen, niet zoveel zin: het zijn allemaal excuses die je misschien al eens gebruikt om niet aan je sportsessie te beginnen. Maar dankzij dit wetenschappelijk onderbouwde trucje, verschenen in het vakblad Health Psychology, hou je wel vol.

(19/07/2015 @ 13:31)

Laatst import : 30/07/2015 @ 06:43

 
MEDEDELING SPONSOR


ROL RADIO ---- NON-STOP OLDIES

 Luister ook 24 op 24  R.O.L. radio zonder je PC.

internetradioaldi.jpg


Met een internetradio die je al voor +/- 100 euro kan kopen luister je onbeperkt naar al onze oldies hits zonder dat je pc of laptop de hele tijd aan staat. Wel moet je uiteraard in het bezit zijn van een internet aansluiting (draadloos of met kabel). Je kan ons station vinden onder de Europese stations uit belgie. Zoek naar "ROLRADIO" Of gebruik volgende link om rechtstreeks in je webradio te plaatsen:
http://rolradio.servemp3.com       
 

----------------------------------------------------------------------------------------------------
 

oldies.gifSinds 2003 is R.O.L. Radio te beluisteren via het wereldwijde web. Onze uitzendingen zijn 24 op 24h te beluisteren via live stream. Het muziekformat op weekdagen is non-stop oldies hits van eind jaren 50 tot begin jaren 80. ALLEEN OLDIES! dus.
We draaien muziek uit drie decennia met veel leuke artiesten, nostalgie en goede muzikale herinneringen.

In het weekend passeren onze live programma's de revue.....

De Fifties, Sixties en Seventies.Maar ook wel wat recenter werk. U hoort veel juke-box classics met o.a. Elvis Presley, Bobby Vee, Bobby Vinton, Bobby Darin, Fats Domino en Cliff Richard. Maar ook Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis Jr. The Beatles of Paul Anka ontbreken niet.
Verder veel Flowerpower-sixties met oa. The Mama's & The Papa's. Good old seventies soul met Aretha Franklin, Diana Ross & the Supremes, Smokey Robinson, Otis Redding, Sam & Dave e.a. Seventies Popular met de Eagles, Abba en Neil Diamond en meer. 

 
RECLAME

WEBCAM STUDIO

DE JUISTE TIJD

Golden Country Songs

Een verzameling bekende en minder bekende Golden Country Songs, geselecteerd door Marc Vanholzaten. Je kan ze hier 24 op 24 non-stop beluisteren. De collectie wordt regelmatig uitgebreid
Bezoek onze website:
www.goldencountrysongs.com.. 


Aanmelden
 Toon alle leden Leden : 71
<u>Leden vandaag</u> Leden vandaag (2)
              pieper              henri   

Loginnaam:

Wachtwoord:

[ Wachtwoord vergeten? ]


[ wordt steunend lid ]


Lid OnLine:  Lid OnLine:
Bezoekers OnLine:  Bezoekers OnLine: 9


Record
RecordLeden: 53

Op 09/09/2014 @ 10:22

RecordTotaal: 73

Op 22/06/2014 @ 11:50

POPCORN CITY

pocorn.jpg
Maandag avond van 20h tot 21h bij ROL radio

Afbeeldingen van leden
Uploaden
Bekijken
SUDOKU

 sudoku.jpg

AANTAL LUISTERAARS

Server 1 Luisteraars.
Server 2 Luisteraars.
Server 3 Luisteraars.
Server 4 Luisteraars.

R.O.L. OLDIES

oldiesjukebox.jpg

AA Vlaanderen

ooit_doorgezakt.jpg

NIEUWS LEZER