You are here :   Start » Kranten nieuws - Binnenland
 
Preview  Print...  Print this page...
Request Non-stop

jukebox3.gif

Verzoekplaat aanvragen?

Klik, wacht , luister en geniet.......Non-stop request list

Webcam Studio
Luister Mee
speaker.png
 listennowlive.gif 
Met onderstaande link luister je voortaan ook met je tablet of smartphone.
Of download onze app in de appstore og google play

Link voor tablet of smartphone

Advertisement

Jukebox Oldies

JUKEBOX-OLDIES-RADIO

Pol
Uit welk decennium komt de leukste muziek ?
Golden Country
Een verzameling bekende en minder bekende Golden Country Songs, geselecteerd door Marc Vanholzaten. Je kan ze hier 24 op 24 non-stop beluisteren. De collectie wordt regelmatig uitgebreid
Bezoek onze website:
.com.. 

Luisteraars
Server 1 Luisteraars.
Server 2 Luisteraars.
Server 3 Luisteraars.
Server 3 Luisteraars.
Bezoekers

 6327168 bezoekers

 20 bezoekers online

Advertisement

Zoeken
Zoeken
Kalender
Kranten nieuws - Binnenland

Het Nieuwsblad : Binnenland


Het Nieuwsblad : Binnenland


Man (40) dood aangetroffen op toilet na woningbrand  View ?

Bij een woningbrand in de Hondsdonkstraat in Ninde(Tremelo) is een veertigjarige bewoner vrijdagnamiddag om het leven gekomen. Het slachtoffer werd dood aangetroffen op het toilet. Volgens de eerste bevindingen zou er geen kwaad opzet in het spel zijn. Dat meldt Sarah Callewaert van het Leuvense parket.
(27/05/2016 20:28)

Krijgen truckers migraine van de straling van bakjes kilometerheffing?  View ?

De straling die de OBU’s (on board units) uitzenden om de kilometerheffing voor vrachtwagens te kunnen berekenen, zorgt voor een reëel gezondheidsrisico voor de bestuurders. Dat beweert het Syndicaat van Zelfstandigen & KMO’s (SDZ), dat de vzw Teslabel Coordination in de arm nam om testen uit te voeren op de elektromagnetische stralingsgolven van de OBU’s. De eerste resultaten van testen vrijdagnamiddag zouden volgens de organisatie aantonen dat er een gezondheidsrisico bestaat.

(27/05/2016 20:31)

Rekenhof tikt Vlaamse regering op de vingers over Oosterweel  View ?

De Vlaamse regering mag het Antwerpse Oosterweelproject eigenlijk niet buiten de begroting houden. Maar als de investeringskost toch in de begroting wordt opgenomen, dreigt de Vlaamse begroting de komende jaren fors in het rood te duiken en komt het uitgestippelde begrotingstraject in het gedrang. Dat is af te leiden uit het rapport van het Rekenhof over de tiende voortgangsrapportage over het Masterplan 2020 dat Belga kon inkijken. Het Rekenhof vraagt aan de Vlaamse regering zich te houden aan het afgesproken begrotingstraject.

(27/05/2016 20:23)

ASSISEN. “Ik nam dat verroest vlindermes mee want ik ben een sulletje, geen vechtersbaas”  View ?

Voor het Antwerpse assisenhof is vrijdag het proces gestart van Abdelhak Bali (32), zijn zus Samira (29) en Hamid Daala (22). Zij worden beschuldigd van de moord op Mustapha El Morabit (21), de ex-vriend van Samira. Het proces gaat met strenge veiligheidsmaatregelen gepaard, omdat Samira intussen zwanger is van Michaël Delefortrie, een teruggekeerde Syriëstrijder die drie jaar voorwaardelijk kreeg in het proces rond Sharia4Belgium. Wie de zitting wil bijwonen, wordt gefouilleerd en handtassen en rugzakken mogen de assisenzaal niet in.

(27/05/2016 19:57)

“Regering verlaagt ambtenarenpensioenen met terugwerkende kracht”  View ?

De federale regering heeft vandaag/vrijdag een voorstel van minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) goedgekeurd, die volgens vakbond ACV Openbare Diensten kan leiden tot een daling van het pensioenbedrag bij reeds gepensioneerde ambtenaren, dus met terugwerkende kracht. “Dat is ongezien en gaat in tegen alle gedane beloftes”, klinkt het. Een reden te meer voor de vakbond om volgende week dinsdag te manifesteren tegen het regeringsbeleid.

(27/05/2016 20:05)

Commissaris "onmogelijk met blote vuist alleen toegetakeld"  View ?

Hoofdcommissaris Pierre Vandersmissen, de politiechef die dinsdag tijdens de betoging brutaal neergeslagen werd door een relschopper is ontvangen door de Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS). Vandersmissen stelt het goed, hij heeft een wonde aan het hoofd en een blauw oog, maar hij wil woensdag al weer aan het werk. Zijn aanvaller heeft zich donderdag aangegeven, die beweert dat hij geen wapen gebruikte.
(27/05/2016 19:49)

Dit is de leraar van het jaar  View ?

Chris Schippers is leraar van het jaar 2016, een symbolische titel die het onderwijstijdschrift Klasse elk jaar uitreikt. Chris is lerares 'sociale vorming' in het buitengewoon onderwijs in Brasschaat. Ze werd gekozen uit 750 andere genomineerden, onder meer omdat ze haar leerlingen laat samenwerken met leerlingen uit het gewoon onderwijs.
(27/05/2016 19:58)

Weer slaat volledig om: hagel en wateroverlast  View ?

Het weer is in korte tijd volledig omgeslagen. Hoe zonnig en warm de namiddag nog was, zo gitzwart is de avond. Vooral Limburg krijgt het stevig te verduren met onweer en hagel. Ook in Wallonië is er extra spoorhinder door het weer.
(27/05/2016 19:33)

Stakende cipiers krijgen loonbriefje van 0 euro  View ?

De Franstalige gevangenisbewaarders die al wekenlang aan het staken zijn, krijgen deze maand geen loon uitbetaald. Dat meldt Le Soir en wordt bevestigd aan onze redactie.

(27/05/2016 19:17)

Geen akkoord: treinstaking gaat door  View ?

De spoorbonden en -directie zijn er niet in geslaagd om een akkoord te bereiken, die de staking kan beëindigen. De directie heeft voorstellen gedaan, de vakbonden consulteren hun achterban. Maandag is een nieuw overleg gepland. Ondertussen loopt de staking dit weekend voort.

(27/05/2016 18:51)

Mogen homo’s straks wel bloed geven?  View ?

Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block gaat na of het mogelijk is de levenslange uitsluiting van mannen die seks hebben met mannen (MSM) op te heffen voor bloeddonatie.

(27/05/2016 17:45)

Wat verandert er allemaal op 1 juni?  View ?

Een nieuwe maand, dus gelden er nieuwe regels. Vanaf 1 juni zullen er weer een aantal dingen veranderen in ons land. Een overzicht.
(27/05/2016 17:28)

Federale politie legt nu ook het werk neer, leger vervangt stakende cipiers van Vorst en Sint-Gillis  View ?

De chaos in de gevangenissen blijft of wordt zelfs nog groter. Na de cipiers, die nu al een maand staken, heeft nu ook de federale politie het werk neergelegd. Het leger bewaakt nu de gedetineerden in de gevangenissen van Vorst en Sint-Gillis.

(27/05/2016 17:23)

Verkeerscentrum: “Erg zware avondspits op Vlaamse snelwegen, maar geen record”  View ?

De avondspits verloopt vrijdagavond erg moeizaam. Als gevolg van de grote drukte staat er rond half vijf ‘s avonds zowat 170 kilometer file op de autosnelwegen in Vlaanderen, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum. De grote hinder is wellicht deels te verklaren door de spoorstaking.

(27/05/2016 17:19)

Elke dag worden 15 Belgen gedwongen opgenomen in psychiatrie  View ?

Per dag worden in België vijftien personen gedwongen opgenomen in een psychiatrische instelling of afdeling. Dat blijkt uit cijfers die federaal parlementslid Renate Hufkens (N-VA) opvroeg bij minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). Zij pleit dan ook voor een versterkte eerstelijnszorg in de geestelijke gezondheidszorg.

(27/05/2016 16:40)

Antwerpen lanceert eigen campagne tegen seksuele intimidatie  View ?

De stad Antwerpen start maandag met een sensibiliserende campagne tegen onaanvaardbaar en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Met behulp van enkele uitdagende retorische vragen als “Mag iemand jouw moeder een hoer noemen?” of “Mag iemand jouw vrouw betasten op de bus?”, gevolgd door de slogan “Seksuele intimidatie, niet in onze stad” wil het stadsbestuur duidelijk maken dat dergelijk gedrag “niet past in de hedendaagse en open stedelijke cultuur die Antwerpen nastreeft”.

(27/05/2016 16:17)

“Er is nog steeds genitale verminking in België. En niet in de allochtone gemeenschap”  View ?

“De strijd tegen vrouwelijke genitale verminking in België is nog niet gestreden.” Dat stelt GAMS België (Groep voor de afschaffing van vrouwelijke genitale verminking), een vzw die al twintig jaar voor de totale afschaffing van genitale verminking ijvert. GAMS pleit ervoor om de strijd tegen vrouwelijke genitale verminking (VGV), waarbij de externe vrouwelijke geslachtsorganen gedeeltelijk of volledig worden verwijderd, verder op te voeren.

(27/05/2016 14:59)

Verdachte blijft in de cel voor gifmoord op broer  View ?

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 35-jarige man uit Knokke-Heist met een maand verlengd voor de gifmoord op zijn oudere broer. Raoul S. ontkent dat hij Christian (36) opzettelijk een overdosis heroïne toegediend heeft.

(27/05/2016 14:13)

Koen Wauters eert Gaston Berghmans met pakkend nummer  View ?

In een bomvolle Sint-Andrieskerk is vrijdag afscheid genomen van Gaston Berghmans. Heel wat bekende gezichten hadden mooie woorden over voor de overleden komiek Maar een van de hoogtepunten was ongetwijfeld het optreden van Koen Wauters, die een nummer bracht dat speciaal geschreven was voor de afscheidsviering.
(27/05/2016 14:05)

Francken niet gediend met openlijke kritiek van De Croo  View ?

Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) is niet gediend met de openlijke vingerwijzing van Open Vld-vicepremier Alexander De Croo aan zijn adres. “Als meneer De Croo opmerkingen heeft op mijn beleid dan ben ik altijd bereikbaar en luisterbereid. Ik hou dat echter liever binnenskamers, op een constructieve manier en niet in de media”, zo reageert hij.

(27/05/2016 14:14)

Afrikaanse moeder geeft zoon traditionele straf: rode peper tussen de billen  View ?

Een 36-jarige vrouw heeft zich vrijdag voor de correctionele rechtbank in Luik moeten verantwoorden voor het slaan, verwonden en onterend behandelen van haar zoon. Ze strafte hem onder meer door een rode peper tussen zijn billen te steken. Het parket eist een gevangenisstraf van 15 maanden met uitstel.

(27/05/2016 14:01)

NMBS staakt volgende dinsdag opnieuw, ook als er vandaag akkoord uit de bus komt  View ?

Voor de spoorbonden moet er vrijdag een akkoord komen in het dossier van de kredietdagen. Ze blijven wel bij hun basiseis dat de nota over de herberekening van die dagen ingetrokken wordt. Dat hebben ze vrijdag gezegd voor aanvang van een nieuwe vergadering met de directies van HR Rail, NMBS en Infrabel. Maar zelfs een akkoord zal niet kunnen vermijden dat het treinverkeer dinsdag opnieuw verstoord zal zijn, op de actiedag bij de openbare diensten.

(27/05/2016 13:49)

Winkeldetective betrapt piepjonge dieven met gestolen elektronica  View ?

De winkeldetective van elektronicazaak Fnac in de Vital Decosterstraat in Leuven heeft donderdagmiddag twee wel erg jonge dieven gevat. De twee, amper 12 en 14 jaar oud, wilden met een spelcomputer en een telefoon aan de haal gaan, maar werden betrapt.
(27/05/2016 13:46)

NMBS schakelt over op ‘Vlaams’ vervoersplan  View ?

Omdat vooral in Wallonië gestaakt wordt, beperkt de NMBS zijn aanbod vandaag grotendeels tot Vlaanderen en Brussel. Zo treedt de facto een Vlaams vervoersplan in werking, schrijft De Standaard.

(27/05/2016 03:00)

Beschuldigde is vrouw van Syriëstrijder: assisenproces tijdelijke opgeschorten extra beveiliging  View ?

Op de eerste dag van het assisenproces in Antwerpen over de moord op Mustapha El Morabit heeft de voorzitter het proces meteen even opgeschort. Voorzitter Dirk Thys kwam pas vrijdag te weten dat de zwangere verdachte de vrouw is van ex-Syriëstrijder Michael ‘Younes’ Delefortrie. Hij wilde eerst overleg over de beveiliging van het proces.

(27/05/2016 12:11)

Last import : 27/05/2016 21:32

You are here :   Start » Kranten nieuws - Binnenland
 
 
Instellingen

Connect again :
Je gebruikersnaam :
Je wachtwoord


  Count of members 30 members
Verbonden :
(nobody)
Jammer !!!
Cookies

logo.png

Deze site werd opgebouwd conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Onder licentie van Radionomy
 De beschermde werken kunnen door de bezoekers gratis geconsulteerd worden, met uitsluiting van verdere reproductie en/of openbare mededeling ervan.

Nieuwsbrief
To receive news about this website, consider subscribing to our Newsletter.
BwnTm
copy the code :