You are here :   Start » Kranten nieuws - Binnenland
 
Preview  Print...  Print this page...
Request Non-stop

jukebox3.gif

Verzoekplaat aanvragen?

Klik, wacht , luister en geniet.......Non-stop request list

Webcam Studio
Luister Mee
speaker.png
 listennowlive.gif 
Met onderstaande link luister je voortaan ook met je tablet of smartphone.
Of download onze app in de appstore og google play

Link voor tablet of smartphone

Advertisement

Jukebox Oldies

JUKEBOX-OLDIES-RADIO

Pol
Uit welk decennium komt de leukste muziek ?
Golden Country
Een verzameling bekende en minder bekende Golden Country Songs, geselecteerd door Marc Vanholzaten. Je kan ze hier 24 op 24 non-stop beluisteren. De collectie wordt regelmatig uitgebreid
Bezoek onze website:
.com.. 

Luisteraars
Server 1 Luisteraars.
Server 2 Luisteraars.
Server 3 Luisteraars.
Server 3 Luisteraars.
Bezoekers

 6288794 visitors

 7 visitors online

Advertisement

Zoeken
Zoeken
Kalender
Kranten nieuws - Binnenland

Het Nieuwsblad : Binnenland


Het Nieuwsblad : Binnenland


Geen treinverkeer tussen Brussel en Leuven na aanrijding  View ?

Door een aanrijding is er momenteel geen treinverkeer mogelijk tussen Brussel en Leuven. De NMBS werkt voor beide richtingen aan een vervangende busdienst. Ook voor drie andere IC-verbindingen zijn er gevolgen.

(01/09/2015 13:39)

‘Asielzoekers zien als goedkope arbeidskrachten is fout’  View ?

Asielzoekers klusjes laten opknappen in ruil voor opvang, zoals de OCMW-voorzitter in Maarkedal willen doen, vindt Vluchtelingenwerk Vlaanderen geen goed idee. Meer zelfs. ‘Asielzoekers zijn niet zomaar wat goedkope arbeidskrachten’, zegt directeur Els Keytsman.

(01/09/2015 12:38)

Restauranteigenaar klemgereden, geslagen en beroofd  View ?

Het anders zo rustige dorp Nieuwmoer, deelgemeente van Kalmthout, werd zondagavond opgeschrikt door een brutale overval. De eigenaar van een bekend restaurant werd klemgereden en geslagen. Hij moest de daginkomsten afgeven aan zijn overvallers.

(01/09/2015 10:29)

Vierde jaar op rij dat aantal arbeidsongevallen daalt  View ?

Er werden in 2014 in de Belgische privésector 141.865 arbeidsongevallen geregistreerd. Dat zijn er 5,7 procent minder dan het jaar voordien, een daling die zich al voor het vierde jaar op rij doorzet. Dat staat in het jaarverslag van het Fonds voor arbeidsongevallen (FOA). Negenenvijftig mensen kwamen om het leven op het werk. In bijna een op de drie gevallen ging het daarbij om een verkeersongeluk.

(01/09/2015 11:30)

OVERZICHT. Dieselprijs veert op: hier tankt u vandaag nog voor minder dan 1 euro  View ?

De maximumprijs van diesel gaat woensdag omhoog, minder dan een week nadat hij naar het laagste niveau sinds maart 2010 was gezakt. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.

(01/09/2015 13:48)

Politie verspreidt beelden van moordpoging  View ?

De politie heeft een robotfoto en camerabeelden verspreid van de verdachten van een moordpoging in de Mechelsestraat in Brussel. Daarbij raakte een man levensgevaarlijk gewond.

(01/09/2015 11:08)

Uitgebrande Lotus-fabriek niet heropgebouwd: ontslag dreigt voor 71 werknemers  View ?

Lotus Bakeries is niet van plan de wafelfabriek in Wolvertem, die begin juni vernield werd door een brand, weer op te bouwen. De volumes die in Meise werden geproduceerd, zullen worden overgebracht naar de Lotus-fabriek in het Henegouwse Courcelles. Voor 71 werknemers uit Meise dreigt collectief ontslag.

(01/09/2015 13:59)

Minister Geens: ‘Magistraten kunnen niet zeggen dat ik niet geluisterd heb’  View ?

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) staat bij de start van het nieuwe gerechtelijke jaar voor budgettaire uitdagingen en kampt met nijpende personeelstekorten. ‘Ik ben uit liefde getrouwd met vrouwe Justitie. Misschien betaal ik mijn alimentatie soms wat trager, maar ik wil nog steeds die liefkozende man zijn’, klinkt het.

(01/09/2015 08:34)

‘Geef meer loon aan leerkrachten die extra inspanningen leveren’  View ?

‘Leerkrachten die lesgeven in moeilijke scholen of die extra verantwoordelijkheid op zich nemen, verdienen meer loon.’ Dirk Van Damme, onderwijsspecialist van de OESO, wil het beroep van leerkracht aantrekkelijker maken aan de hand van financiële extra’s. Voor de onderwijskoepels is zijn voorstel geen prioriteit. ‘Leerkracht word je niet voor het geld.’

(01/09/2015 12:21)

FOTO. Vlaanderen trekt terug naar school  View ?

Na twee lange maanden vakantie is het zover. Honderdduizenden kleuters, leerlingen en tieners trekken opnieuw - met een lach en een traan - naar de schoolbanken. Onze fotografen legden die grote stap in heel Vlaanderen vast op de gevoelige plaat.
(01/09/2015 09:18)

Twintiger aangehouden voor ontvoering en prostitutie minderjarigen  View ?

Het Brusselse gerecht heeft een 22-jarige man aangehouden die minstens twee minderjarige meisjes zou vastgehouden hebben en zou gedwongen hebben zich te prostitueren. Dat meldt de krant La Capitale dinsdag.

(01/09/2015 09:41)

Garagehouders met de handen in het haar na zomerstorm  View ?

De storm van afgelopen weekend betekent ook voor de Brugse garagehouders een serieuze streep door de rekening. Honderden wagens die buiten stonden werden beschadigd. De schade loopt op in de honderdduizenden euro‘s.

(01/09/2015 06:59)

Wijk reageert verslagen na fataal vluchtmisdrijf  View ?

Het dodelijke ongeval met vluchtmisdrijf waarbij de alleenstaande moeder Ellen van Vlasselaer het leven liet, slaat de hele Gijmelbergwijk met verstomming. Voor mama Christel Smets en stiefvader Marc Geens veranderde zondag alles. ‘Wij zullen voor altijd voor Ellens dochtertje Febe zorgen.’

(01/09/2015 06:59)

Groen: ‘Crevits’ Masterplan scholenbouw is een luchtkasteel’  View ?

Oppositiepartij Groen is kritisch voor het Masterplan scholenbouw van minister van Onderwijs Hilde Crevits dat de Vlaamse regering net voor het zomerreces heeft goedgekeurd. Volgens een analyse die Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman gemaakt heeft, 'blijkt dat het ‘Masterplan’ een mooi etiket is, maar dat de CD&V-minister in de praktijk de jarenlange onderinvestering in scholenbouw gewoon verderzet'. Omdat er volgens haar veel te weinig geld uitgetrokken is, is het plan van Crevits niet meer dan een 'luchtkasteel', zegt Meuleman scherp.

(01/09/2015 06:59)

VIDEO. Vleermuizen brengen afleiding tijdens Leuvense gemeenteraad  View ?

De gemeenteraad van Leuven werd maandagavond wat opgeleukt door een trio vleermuizen dat door de openstaande ramen was binnengedrongen in het Leuvense stadhuis. Na een tijdje rond te hebben gezworven boven de gemeenteraadsleden, verplaatsten ze zich door de open deur naar de gangen. Daar kon raadslid Zeger Debyser (N-VA) er eentje vangen en buiten zetten. De andere twee zwerven nog door het gebouw en brengen af en toe nog eens een bezoekje aan de raadszaal, terwijl de gemeenteraadszitting ongestoord verder gaat.
(31/08/2015 23:03)

Controversieel logo Olympische Spelen 2020 geschrapt  View ?

Het organiserend comité van de Olympische Spelen van 2020, in Tokio, heeft beslist het controversiële logo van de Spelen te schrappen. Dat heeft het Japanse persbureau Kyodo News vernomen.

(01/09/2015 06:43)

‘Wettelijk of niet, hier gaan we asielzoekers laten werken’  View ?

Hun eigen opvangplaats schilderen, zwerfvuil ruimen, helpen in het rusthuis... Wie straks als asielzoeker terechtkomt in de gemeente Maarkedal, zal moeten werken voor zijn of haar opvang. OCMW-voorzitter Joris Nachtergaele (N-VA) is niet van plan om te wachten op een initiatief van de federale overheid. ‘Wettelijk of niet, we gaan die mensen activeren.’

(01/09/2015 00:00)

83-jarige Belg sterft bij stierenloop  View ?

Een 83-jarige Belg is zondag gestorven tijdens een stierenloop in het Franse dorp Aubussargues, in het departement Gard. De man had zich op het afgesloten circuit gewaagd, zo schrijft de krant Midi ­Libri. Hij wilde er foto’s nemen maar werd aangevallen door een stier en overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De organisatoren zouden geen fout gemaakt hebben.

(01/09/2015 00:09)

Verdwenen: 300.000 wapens  View ?

De voorbije tien jaar zijn in ons land on­geveer 300.000 wapens ‘verdwenen’. Ze waren er nog voor de nieuwe wapenwet van 2006, maar tussen toen en nu zijn ze ergens verloren geraakt, blijkt uit de recentste cijfers van de Federale Wapendienst. Een groot deel ligt ergens op een zolder te roesten, door iedereen vergeten. Maar experts schatten dat ‘zeker 100.000’ van die wapens verzeild zijn geraakt in de illegaliteit, lees: het criminele milieu. Frank Poosen en Joram Nijs

(01/09/2015 03:00)

Onderwijsminister Crevits: ‘Volg niet slaafs wat de leraar zegt’  View ?

Bij het begin van het nieuwe schooljaar wil onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) alle leerlingen een hart onder de riem steken. Vooral wie het soms moeilijk heeft en zich afvraagt waar school eigenlijk allemaal goed voor is. ‘Ik heb exact hetzelfde meegemaakt. Maar laat dat je niet tegenhouden en durf voor je eigen mening op te komen. Leerlingen hebben het recht om de dingen in vraag te stellen én leraars moeten daar begrip voor hebben.’

(01/09/2015 03:00)

‘Harder optreden tegen mensen die boetes niet betalen’  View ?

Een hallucinant bedrag van tientallen miljoenen euro’s per jaar aan onbetaalde boetes. Dat is onaanvaardbaar, en het gerecht moet daar harder tegen optreden. Dat zei de procureur-generaal van Oost- en West-Vlaanderen in haar toespraak voor het nieuwe gerechtelijke jaar.

(01/09/2015 13:53)

Zomer 2015 abnormaal droog  View ?

De zomer 2015 in Ukkel is volgens de parameters en cijfers vrij normaal verlopen: gemiddeld 1 graad te warm (18,3 tegenover 17,3 voor een standaardzomer), abnormaal droog (157,6 mm tegenover 225 mm) en zonniger met 655 uur tegen normaal 578 uur, maar dit wordt nog als normaal beschouwd. Er waren 43 neerslagdagen tegenover normaal 44.

(01/09/2015 13:25)

150 nieuwe asielzoekers weggestuurd aan Vreemdelingenzaken  View ?

Dinsdagochtend was de opkomst aan de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) een stuk lager dan op maandag. In de wachtzaal werd opnieuw het maximumaantal van 250 asielzoekers binnengelaten. 150 nieuwkomers werden weggestuurd.

(01/09/2015 12:25)

SP.A wil rijbewijs dronken doodrijders langer intrekken  View ?

Als het van SP.A afhangt, kunnen bestuurders die in dronken toestand een ongeval met doden of zwaargewonden veroorzaken, binnenkort niet langer na twee weken hun rijbewijs terugkrijgen.

(01/09/2015 12:23)

Extra politiecontroles op de eerste schooldag  View ?

Verkeerstoezicht om kinderen veilig te laten oversteken maar ook om ouders die fout parkeren in de buurt van de schoolpoort te verbaliseren. En snelheidscontroles in de zones 30. De lokale politie zet bij het begin van het nieuwe schooljaar extra in op veiligheid.
(01/09/2015 09:00)

Last import : 31/08/2015 11:41

You are here :   Start » Kranten nieuws - Binnenland
 
 
Instellingen

Connect again :
Your user name :
Your password


  Count of members 10 members
Connected :
(nobody)
Snif !!!
Cookies

logo.png

Deze site werd opgebouwd conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Onder licentie van Radionomy
 De beschermde werken kunnen door de bezoekers gratis geconsulteerd worden, met uitsluiting van verdere reproductie en/of openbare mededeling ervan.

Nieuwsbrief
To receive news about this website, consider subscribing to our Newsletter.
46d4xf
copy the code :