You are here :   Start » Kranten nieuws - Binnenland
 
Preview  Print...  Print this page...
Request Non-stop

jukebox3.gif

Verzoekplaat aanvragen?

Klik, wacht , luister en geniet.......Non-stop request list

Webcam Studio
Luister Mee
speaker.png
 listennowlive.gif 
Met onderstaande link luister je voortaan ook met je tablet of smartphone.
Of download onze app in de appstore og google play

Link voor tablet of smartphone

Advertisement

Jukebox Oldies

JUKEBOX-OLDIES-RADIO

Pol
Uit welk decennium komt de leukste muziek ?
Golden Country
Een verzameling bekende en minder bekende Golden Country Songs, geselecteerd door Marc Vanholzaten. Je kan ze hier 24 op 24 non-stop beluisteren. De collectie wordt regelmatig uitgebreid
Bezoek onze website:
.com.. 

Luisteraars
Server 1 Luisteraars.
Server 2 Luisteraars.
Server 3 Luisteraars.
Server 3 Luisteraars.
Bezoekers

 6314373 bezoekers

 8 bezoekers online

Advertisement

Zoeken
Zoeken
Kalender
Kranten nieuws - Binnenland

Het Nieuwsblad : Binnenland


Het Nieuwsblad : Binnenland


Trekt regering ook de stekker uit tweede biomassacentrale?  View ?

Nu de Vlaamse regering heeft beslist geen subsidies toe te kennen aan biomassacentrale BEE in Gent, moet ze proberen ook onder haar engagement voor de subsidiëring van een gelijkaardige centrale in Langerlo bij Genk uit te komen. Dat heeft Vlaams fractieleider Björn Rzoska van oppositiepartij Groen dinsdag verklaard in De Ochtend op Radio 1. Ook Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten is daarvoor gewonnen.

(03/05/2016 08:22)

Biomassacentrale Bee overweegt forse schadeclaim  View ?

Michael Corten, CEO van Belgian Eco Energy (Bee), reageert zeer ontgoocheld op het nieuws dat de biomassacentrale in Gent er toch niet komt. “Het is heel triest dat zo’n goed project de nek wordt omgedraaid. Een ramp voor het investeringsklimaat in ons land”, zegt hij dinsdag in Het Laatste Nieuws. “We bezinnen ons nu over een schadeclaim.”

(03/05/2016 07:45)

Poes en hond komen om in appartementsbrand  View ?

Een uitslaande brand in een appartement boven nachtwinkel Dozi heeft maandagmiddag rond vijf uur de inwoners van Kerkskendorp opgeschrikt. Niemand raakte gewond, maar het appartement brandde wel volledig uit. De poes en hond van een van de inwoners bleven in de brand.

(03/05/2016 06:59)

Acht jaar cel voor sadistische verkrachter die slachtoffer martelde met gloeiende lampen  View ?

Een 39-jarige man uit Knokke-Heist heeft acht jaar effectieve celstraf gekregen voor verkrachting en foltering van twee vrouwen. De man martelde een van de slachtoffers met gloeiende lampen.

(03/05/2016 06:58)

Kosten verzwijgen is boete krijgen  View ?

Banken krijgen vanaf 1 december inspecteurs over de vloer om na te gaan of ze kosten verzwijgen die aan een woonlening vasthangen. Want als klant betaal je niet alleen je lening, maar ook dossierkosten, registratierechten en vaak een schuldsaldo- of brandver­zekering. “Het gaat om duizendeneuro’s, kosten die banken weleens verzwijgen om geen klanten af te schrikken”, waarschuwt Spaargids.be. Banken die herhaaldelijk in de fout gaan, ris­keren boetes tot 100.000 euro.

(03/05/2016 03:00)

Redders waarschuwen: “Graaf geen diepe putten op strand”  View ?

“Graaf géén putten die dieper zijn dan de kniehoogte van de kleinste persoon uit je groep.” Dat is één van zeven tips die de redders deze zomer geven aan toeristen op het strand. De kustreddingsdienst IKWV lanceert de campagne om strandgangers te waarschuwen voor te diepe putten. Vorige zomer overleed een 14-jarige Waalse jongen in Oostduinkerke toen die bedolven raakte onder het zand. “En elk jaar gebeuren er gelijkaardige incidenten”, zegt An Beun van IKWV. “Meestal kunnen we het kind vanonder het zand halen, maar soms kennen de ongevallen een dodelijke afloop.”

(03/05/2016 03:00)

Toen alles nog koek en ei was  View ?

Alles was nog koek en ei toen Annemie Turtelboom er midden oktober partijgenote Gwendolyn Rutten bijhaalde voor de opnames van Boxy & Boxy, het programma op ­Vitaya waarin de tweelingbroers Stefan en Kristof Boxy elke week optrekken met een BV. Vanavond is te zien hoe de Boxy’s in het Vlaams ­Parlement een gerecht klaarmaken voor Turtelboom die plots zegt dat ze ­“iemand heeft meegebracht die veel honger heeft”. Dat is Rutten. Het gaat er gemoedelijk aan toe, de dames maken selfies en genieten van het eten.

(03/05/2016 03:00)

Terreurdreiging houdt criminelen koest  View ?

Het verhoogde terreurniveau in ons land lijkt één voordeel te hebben: de criminaliteit daalt fors. In een jaar tijd werden 8,8 procent minder feiten vastgesteld. Omdat er meer militairen en agenten op straat rondlopen, en de ­pakkans dus groter is. “Die cijfers bewijzen ook de doel­treffendheid van preventiecampagnes en intelligente ­camera’s”, zegt minister Jan Jambon.

(03/05/2016 03:00)

Nog geen minister en al iedereen kwaad gemaakt  View ?

Bart Tommelein (Open VLD) legt pas morgen de eed af als nieuwe Vlaamse minister, en nu al wordt hij door minister-president Geert Bourgeois (N-VA) op zijn plaats gezet.

(03/05/2016 03:00)

N-VA pleit voor Antwerpse ‘war on drugs’ in heel Vlaanderen  View ?

N-VA wil de Antwerpse aanpak tegen drugs in heel Vlaanderen uitrollen. Dat maken vier parlementsleden van de partij duidelijk in een nieuwe brochure. Van een gedoogbeleid kan geen sprake zijn en drugsbezit is verboden, luidt het. Al zegt ook N-VA dat preventie en hulpverlening voorrang moeten krijgen op repressie.

(02/05/2016 22:14)

Burgemeester Vorst dreigt met sluiting gevangenis  View ?

De burgemeester van Vorst, Marc-Jean Ghyssels (PS), heeft maandagavond laten verstaan dat hij niet zal toestaan dat er in de plaatselijke gevangenis drie gedetineerden in een cel zitten. De burgervader dreigt er zelfs mee de gevangenis van Vorst te laten sluiten.

(02/05/2016 21:35)

Unieke tekening van Rubens geveild voor 670.000 euro  View ?

Bij veilinghuis Bernaerts in Antwerpen is maandagavond de dubbelzijdige pen- en penseeltekening van Peter Paul Rubens geveild die onlangs was opgedoken in een nalatenschap. Het werk, dat onder meer een ruiter met tulband te paard afbeeldt en stilistisch een vrijwel uniek experiment van Rubens zou zijn, werd verkocht voor 670.000 euro. De richtprijs vooraf was 300.000 à 500.000 euro.

(02/05/2016 21:24)

Jongen (11) raakt zwaargewond bij aanrijding  View ?

Een jongen van 11 is maandag zwaargewond geraakt toen hij werd aangereden op de Grote Steenweg in Berchem. Hij stak ter hoogte van de Frans Van Hombeeckstraat de baan over en werd geschept door een aankomende wagen. De omstandigheden van het ongeval worden onderzocht door de politie. Het is niet uitgesloten dat de jongen door het rood liep.

(02/05/2016 18:56)

Straffe beelden tonen hoe Antwerpse politie relschoppers uiteendrijft  View ?

De Antwerpse lokale politie heeft maandag een oproep gelanceerd om beeldmateriaal te verkrijgen van het geweld dat zaterdagavond gepleegd gewerd na de voetbalwedstrijd Antwerp-Eupen. Ondertussen zijn nieuwe beelden opgedoken van de rellen van zaterdagavond. Een bewoner van de Jan Welterslaan filmde vanuit zijn raam hoe de politie met het waterkanon enkele heethoofden uiteen drijft.

(02/05/2016 20:17)

Tommelein: "Ik beschouw wat gebeurd is niet als een incident"  View ?

Bart Tommelein (Open VLD), de nieuwe Vlaamse minister van Energie, reageerde maandagavond in 'Terzake' op de heisa rond de biomassacentrale die dan toch niet in Gent gebouwd zou worden met subsidies. "De regering heeft beslist wat ik zou hebben beslist", zei hij maandagavond in Terzake op Canvas.
(02/05/2016 20:19)

Tiental gewonden bij zwaar verkeersongeval aan kasteel van Laken  View ?

Bij een zwaar verkeersongeval vlakbij het kasteel van Laken zijn maandagavond minstens tien personen gewond geraakt. Dat melden de Brusselse brandweer en de Brusselse lokale politie. Verschillende gewonden zijn er ernstig aan toe, aldus de politie.

(02/05/2016 22:04)

Dolfijn aangespoeld aan Schelde  View ?

Amper enkele dagen nadat in Wintam een narwal aanspoelde, is dit weekend het kadaver van een dolfijn gevonden aan de oevers van de Schelde. Het dode dier werd gevonden in Hemiksem.
(02/05/2016 18:02)

VIDEO. Na de rellen: draaipoortjes en veiligheidshekken op de Bosuil  View ?

Voetbalclub Antwerp gaat haar supporters vanaf volgens seizoen strenger controleren aan de toegangspoorten. RAFC neemt die beslissing nadat hooligans met een stadionverbod zaterdag in de tribunes geraakten. Maar Antwerp vindt ook dat de hooligans strenger gestraft moeten worden.

(02/05/2016 20:03)

"Open VLD krijgt een koekje van eigen deeg"  View ?

Waarom neemt de Vlaamse regering een beslissing over een dossier terwijl de minister nog niet in bevoegdheid is? "Het is heel merkwaardig", zegt Wetstraatwatcher Ivan De Vadder.
(02/05/2016 19:34)

VIDEO. Schoolkameraden verongelukte wielrenner rouwen op Muur  View ?

Het Technisch Instituut Sint-Jozef in Geraardsbergen is in diepe rouw. De leerlingen hebben er donderdag stilgestaan bij de dood van hun klasgenoot, Matiz Vander Poorten. De jongen van 15 is zaterdag om het leven gekomen met zijn fiets. Hij was voor een wedstrijd op het parcours aan het opwarmen toen hij werd aangereden door een bus. Leerkrachten en leerlingen zijn te voet de Muur van Geraardsbergen op gegaan om troost te zoeken in de kapel.

(02/05/2016 18:56)

VIDEO. Deze loopweide is er speciaal voor honden met een verleden  View ?

Wat doe je als je hond moeilijk overweg kan met andere honden, maar toch nood heeft aan beweging? De Truiense VZW All4Dogs baat sinds kort een speelweide uit, speciaal voor getraumatiseerde honden.

(02/05/2016 18:58)

VIDEO. Afbraak Aalsterse carnavalshallen begonnen na inferno van vorige week  View ?

In Aalst is de afbraak van de afgebrande carnavalshallen begonnen. Maandagmiddag arriveren twee kranen die een deel van de werkhallen afbreken. Twee van de tien hallen raakten vorige week volledig verwoest door een felle brand. De situatie rond de hallen is op dit moment nog erg gevaarlijk omdat er instortingsgevaar is. De werken verlopen heel vlot. De aannemer verwacht dat alles tegen woensdagavond afgebroken zal zijn.

(02/05/2016 18:53)

VIDEO. Oeps. Voetballende tieners trappen unieke glaspartijen van kerk in  View ?

Drie tieners hebben zondag enkele glasramen van de kerk in Zottegem vernield. Ze kwamen van een sportevenement op de markt. Ze schopten met een voetbal al dan niet opzettelijk tegen enkele glasramen van de kerk. De daders konden opgepakt worden door de politie. De ouders van de jongens werden onmiddellijk verwittigd. Deken Hans Vandenholen schat de schade op zo'n 10 à 12.000 euro. Hij hoopt dat de ramen zo snel mogelijk hersteld zullen worden. De jongeren hebben al hun excuses aangeboden en de deken heeft die ook aanvaard.

(02/05/2016 18:51)

Vijf medewerkers van Dierenkliniek onwel na inademen onbekende stof  View ?

In het Oost-Vlaamse Merelbeke zijn maandagnamiddag vijf personeelsleden van de Dierenkliniek van de faculteit Diergeneeskunde van de Gentse universiteit onwel geworden na het inademen van een onbekende stof. Dat zegt de lokale politie Regio Rhode & Schelde.

(02/05/2016 19:03)

Campagne moet Vlaming aansporen tot “vakantie in eigen land”  View ?

Er wordt de komende weken een campagne uitgewerkt om de Vlaming ertoe aan te zetten met vakantie te gaan in eigen land. “Daarbij zullen alle bestemmingen en alle belevingen, zoals kamperen of gastronomie, aan bod komen”, zegt Stefaan Gheysen, de voorzitter van de vzw Logeren in Vlaanderen.

(02/05/2016 17:16)

Last import : 30/04/2016 16:39

You are here :   Start » Kranten nieuws - Binnenland
 
 
Instellingen

Connect again :
Je gebruikersnaam :
Je wachtwoord


  Count of members 29 members
Verbonden :
(nobody)
Jammer !!!
Cookies

logo.png

Deze site werd opgebouwd conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Onder licentie van Radionomy
 De beschermde werken kunnen door de bezoekers gratis geconsulteerd worden, met uitsluiting van verdere reproductie en/of openbare mededeling ervan.

Nieuwsbrief
To receive news about this website, consider subscribing to our Newsletter.
BwnTm
copy the code :