You are here :   Start » Kranten nieuws - Buitenland
 
Preview  Print...  Print this page...
Request Non-stop

jukebox3.gif

Verzoekplaat aanvragen?

Klik, wacht , luister en geniet.......Non-stop request list

Webcam Studio
Luister Mee
speaker.png
 listennowlive.gif 
Met onderstaande link luister je voortaan ook met je tablet of smartphone.
Of download onze app in de appstore og google play

Link voor tablet of smartphone

Advertisement

Jukebox Oldies

JUKEBOX-OLDIES-RADIO

Pol
Uit welk decennium komt de leukste muziek ?
Golden Country
Een verzameling bekende en minder bekende Golden Country Songs, geselecteerd door Marc Vanholzaten. Je kan ze hier 24 op 24 non-stop beluisteren. De collectie wordt regelmatig uitgebreid
Bezoek onze website:
.com.. 

Luisteraars
Server 1 Luisteraars.
Server 2 Luisteraars.
Server 3 Luisteraars.
Server 3 Luisteraars.
Bezoekers

 6314822 bezoekers

 6 bezoekers online

Advertisement

Zoeken
Zoeken
Kalender
Kranten nieuws - Buitenland

Het Nieuwsblad : Buitenland


Het Nieuwsblad : Buitenland


Vlammenzee in Canada breidt uit: 1.100 brandweermannen ingezet, 88.000 inwoners geëvacueerd  View ?

De bosbranden in de Canadese provincie Alberta hebben zich nog uitgebreid. Op 24 uur tijd is de vlammenzee gegroeid van een oppervlakte van 100 naar 850 vierkante kilometer, aldus de regering. Meer dan 1.100 brandweermannen bestrijden het vuur.

(06/05/2016 08:48)

Lichaam met “betonnen schoenen” aangespoeld in New York  View ?

Een lichaam dat eerder deze week werd aangetroffen op het strand van Brooklyn (New York) had “betonnen schoenen” aan. Het overgieten van de voeten van een slachtoffer met beton alvorens hem in het water te gooien, is een gebruik dat geassocieerd wordt met de georganiseerde misdaad en de maffia, maar er zijn zo goed als geen bewijzen dat dit ook echt gebeurt.

(06/05/2016 07:51)

Eerste geval van microcefalie gelinkt aan zikavirus  View ?

In Spanje is het eerste geval van microcefalie geregistreerd dat gelinkt is aan het zikavirus. Dat hebben de gezondheidsautoriteiten van Catalonië gemeld. Bij microcefalie worden kinderen geboren met een te kleine schedel, waardoor hun hersenen zich niet voldoende kunnen ontwikkelen.

(06/05/2016 06:55)

Sprookjesboek van Anne Frank geveild voor 55.000 euro  View ?

Een sprookjesboek dat eigendom is geweest van Anne Frank is donderdag in New York onder de hamer gegaan voor 62.500 dollar (55.000 euro). Dat is het dubbel van de aanvankelijke schatting, zegt Swann Auction Galleries, dat de veiling organiseerde.

(05/05/2016 22:26)

Minstens 30 doden bij luchtaanval op vluchtelingenkamp in Syrië: "Mogelijk oorlogsmisdaad"  View ?

De chef van de humanitaire operaties van de Verenigde Naties heeft gevraagd om meteen een onderzoek te starten naar de luchtaanvallen op vluchtelingenkampen in Syrië, waarbij minstens 30 doden vielen. Stephen O'Brien is "geschokt en diep verontwaardigd" door de aanval. "Als men ontdekt dat deze schokkende aanval opzettelijk gericht was op een burgerlijke structuur, kan het gaan over een oorlogsmisdaad", aldus O'Brien.
(06/05/2016 06:23)

Trump kijkt voor running mate ook naar voormalige concurrenten  View ?

Nu het zo goed als zeker is dat Donald Trump de Republikeinse presidentskandidaat wordt, is het nu vooral uitkijken naar wie wordt geselecteerd als zijn running mate. Trump zelf zegt dat er een kans is dat hij één van zijn zestien concurrenten terug zal opvissen.

(05/05/2016 17:01)

Vrouw na zes dagen levend van onder puin gehaald in Nairobi  View ?

In Nairobi is donderdag een vrouw levend van onder het puin gehaald van een gebouw dat zes dagen geleden instortte. Dat stelde een journalist van het Franse persbureau AFP ter plaatse vast. Bij de instorting vielen 33 doden.

(05/05/2016 17:19)

Griekse vakbonden leggen meerdere dagen land lam  View ?

Uit protest tegen nieuwe besparingsplannen van de regering, onder meer in de pensioenen, hebben de Griekse vakbonden vrijdag het land lamgelegd met algemene stakingen. Die zullen meerdere dagen duren.

(06/05/2016 09:30)

Wandelende tak van 62 cm is langste insect ter wereld  View ?

Het langste insect ter wereld is een wandelende tak van 62 centimeter die twee jaar geleden ontdekt werd in het zuiden van China. Dat heeft het Insectenmuseum van West China gemeld, geciteerd door het agentschap Nieuw China.

(05/05/2016 22:27)

Vives-studenten na ongeval in Zambia vrijdag terug in België  View ?

De drie studenten die gewond raakten bij een ongeval in het Afrikaanse Zambia, zullen vrijdagavond in België aankomen. Dat meldt Frank Devos van hogeschool Vives. De gestolen gewaande paspoorten van twee slachtoffers zijn ondertussen terug opgedoken.

(05/05/2016 22:23)

Terreurcellen ontmanteld in Tunesië en Saudi-Arabië  View ?

In het noordwesten van Tunesië zijn twee terroristische cellen ontmanteld die banden hadden met Al-Qaeda in de Islamitische Maghreb (AQIM). Een van hen bereidde een aanslag voor op commerciële centra of lokalen van politieke partijen. Ook in Saudi-Arabië werd een terreurcel ontmanteld.

(05/05/2016 20:10)

Politie opent vuur tijdens "levensgevaarlijke" achtervolging op mensensmokkelaars  View ?

Een wilde achtervolging door de Belgische politie is donderdagochtend in het Franse Duinkerke uitgedraaid op een ongeval. De politie loste verschillende schoten en de A16/E40 was een tijdlang afgesloten. Bij een ander ongeval in de file die ontstond na het incident kwam een motorrijder om het leven.
(05/05/2016 18:17)

Jordaanse drugssmokkelaar onthoofd in Saoedi-Arabië  View ?

In het noorden van Saoedi-Arabië is donderdag een Jordaniër met de sabel onthoofd. De man was terdoodveroordeeld wegens drugssmokkel. Het aantal executies in het koninkrijk komt daarmee al op 91 dit jaar.

(05/05/2016 17:00)

Republikeinen beledigen Trump in nieuwe campagnevideo Clinton  View ?

Hillary Clinton heeft een nieuwe campagnespot gelanceerd waarin ze de spot drijft met Donald Trump, de enige overgebleven Republikeinse presidentskandidaat. Opvallend daarbij is dat ze gedurende de video niets hoeft te zeggen om haar standpunt duidelijk te maken. Ze laat daarentegen het woord aan andere Republikeinen om Trump te beledigen. Onder meer Mitt Romney, John Kasich en Ted Cruz komen voor de in montage. Daarin bestempelen ze Donald Trump tijdens verschillende interviews onder meer als "oplichter", "bullebak" en "de meest vulgaire persoon die ooit streefde naar het presidentschap". Hillary Clinton liet de spot publiceren net nadat bekend raakte dat Ted Cruz en John Kasich hun verkiezingscampagne staakten.

(05/05/2016 16:17)

Meer dan 60.000 Syriërs geblokkeerd aan Jordaanse grens  View ?

Zowat 64.000 Syriërs zitten momenteel vast aan de grens met Jordanië. Volgens de Jordaanse grenswacht stijgt hun aantal voortdurend, zeker nu de bombardementen op Aleppo in Syrië nog zijn toegenomen.

(05/05/2016 15:15)

Conflict in Afghanistan eist in 2015 dubbel zoveel doden als in 2014  View ?

Vorig jaar zijn bij gevechten in Afghanistan 15.000 mensen gedood. Dat is dubbel zoveel als het jaar ervoor en de zwaarste stijging van het aantal slachtoffers dat een conflict wereldwijd heeft geëist. Een en ander blijkt uit een rapport van het International Institute for Strategic Studies (IISS), dat donderdag werd voorgesteld in Londen.

(05/05/2016 14:57)

Turkse premier op weg naar uitgang  View ?

Zoals verwacht werd, krijgt Turkije binnenkort een nieuwe premier. Huidig premier Ahmet Davutoglu zal geen nieuw mandaat als partijvoorzitter vragen tijdens een buitengewoon partijcongres van de regerende AKP op 22 mei, zo heeft hij aangekondigd.

(05/05/2016 14:19)

Bosbrand verwoest stad: al 90 000 mensen op de vlucht door vuurzee  View ?

In het Canadese Fort McMurray gaat de strijd tegen een enorme bosbrand onverminderd voort. Het vuur woedt al sinds zondag, en zo’n 90 000 mensen zijn de stad ontvlucht. Momenteel zijn al ongeveer 1.600 gebouwen platgebrand, en er wordt gevreesd dat ook het vliegveld in vlammen zal opgaan. De Canadese autoriteiten hebben de noodtoestand uitgeroepen. Verwacht wordt dat de brand uitgeroepen wordt als één van de duurste natuurrampen in de recente geschiedenis.

(05/05/2016 14:11)

Rolling Stones willen niet dat Donald Trump hun liedjes gebruikt  View ?

De Rolling Stones willen niet dat de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump hun liedjes nog afspeelt tijdens zijn campagne. Dat heeft de band gezegd in een mededeling.

(05/05/2016 12:53)

Nederlandse columniste mag Turkije nog niet verlaten door twee nieuwe klachten  View ?

In Turkije zijn twee nieuwe aanklachten ingediend tegen Ebru Umar. De Nederlandse columniste heeft dit donderdag gehoord van de openbaar aanklager. Ze mag het land nog niet uit.

(05/05/2016 11:56)

Vijftienjarig meisje in brand gestoken in Pakistan  View ?

In het conservatieve dorp Makool in Pakistan is op bevel van een traditionele dorpsraad een meisje van 15 jaar omgebracht. Ze werd ontvoerd, gewurgd en in brand gestoken omdat ze een vriendin zou hebben geholpen om te vluchten met een jongen op wie ze verliefd was.

(05/05/2016 11:42)

Bank laat Australische vrouw per ongeluk miljoenen in het rood gaan  View ?

In Australië moet een studente voor de rechtbank verschijnen nadat ze miljoenen dollars had afgehaald toen bleek dat de bank haar per vergissing een ongelimiteerde kredietlijn had gegeven. Dat melden Australische media. De 21-jarige vrouw werd woensdag opgepakt toen ze op het vliegtuig wilde stappen naar Maleisië.

(05/05/2016 10:46)

Belgische militairen bereiden Iraakse soldaten voor op strijd met ISIS  View ?

Een twintigtal Belgische militairen zijn al anderhalf jaar bezig om Iraakse soldaten op te leiden om terreurorganisatie ISIS in hun land te kunnen bestrijden. Dat doen ze op een legerbasis in Bagdad, waar ze op realistische wijze de oorlog naspelen. Want veertig kilometer verder is er van ‘spelen’ geen sprake meer.

(05/05/2016 10:21)

Lokale verkiezingen in Groot-Brittannië  View ?

In Groot-Brittannië zijn donderdagochtend de lokale verkiezingen begonnen. Het is vooral uitkijken naar de hoofdstad Londen, waar een nieuwe burgemeester gekozen wordt. In Schotland, Noord-Ierland en Wales wordt een nieuw regionaal parlement gekozen.

(05/05/2016 09:12)

Ophef over kinderfilmpje van Jehova's: "Homo’s zijn niet welkom in paradijs"  View ?

In Nederland is beroering ontstaan over een filmpje van de getuigen van Jehova over homoseksualiteit. In het filmpje, dat gericht is aan kinderen, vertelt een moeder aan haar dochter dat een gezin uit een vader en een moeder moet bestaan. Wie anders leeft, kan niet naar het paradijs.
(05/05/2016 07:49)

Last import : 05/05/2016 05:57

You are here :   Start » Kranten nieuws - Buitenland
 
 
Instellingen

Connect again :
Je gebruikersnaam :
Je wachtwoord


  Count of members 29 members
Verbonden :
(nobody)
Jammer !!!
Cookies

logo.png

Deze site werd opgebouwd conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Onder licentie van Radionomy
 De beschermde werken kunnen door de bezoekers gratis geconsulteerd worden, met uitsluiting van verdere reproductie en/of openbare mededeling ervan.

Nieuwsbrief
To receive news about this website, consider subscribing to our Newsletter.
Rt3g5e
copy the code :